Overwinningen voor Comb. van Leeuwen en Wim v.d. Bosch!

Afgelopen weekend stonden er weer drie vluchten op het programma. Een vanuit Argenton, 648 kilometer en twee vanuit Wolvertem (een voor de oude en een voor de jonge duiven), 126 kilometer. Op de losplaats in Wolvertem aangekomen bleek dat het daar niet verantwoord was om te lossen vanwege te hoge gewasgroei. Deze duiven zijn toen een stukje verder gebracht naar Lennik, 145 kilometer. Daar zijn de duiven om 8.30u gelost met een westenwind.

Om 10.07u landde de eerste oude duif in Stompwijk. Het was de 15-052 van Comb. van Leeuwen die met bijna 90 km/uur naar huis was gevlogen. Een minuut later arriveerde de 16-341 van Jan v.d. Bosch met 88 km/uur op de tweede plaats en nog twee minuten later pakte de 17-900 van Gré Luk-Vork de derde plaats met ruim 86 km/uur.

Om 10.09u arriveerde de eerste jonge duif. Het was de 19-499 van Wim v.d. Bosch die met gemiddeld 87 km/uur naar huis was gevlogen. Een kleine minuut later pakte de 19-649 van Hilgersom-Salm de tweede plaats met 86 km/uur. En een halve minuut later was het de 19-896 van Gré Luk-Vork die de derde plaats pakte.

In Argenton was het zaterdagochtend slecht weer met regen- en onweersbuien. Het was daarom ontverantwoord om te lossen en de vlucht werd uitgesteld naar zondag. Zondagochtend om 8.00 werden daar de duiven gelost met een noordenwind. Het werd een zware vlucht voor ze, want na ruim elf uur vliegen arriveerde de eerste duif in Stompwijk. Om 19.16u landde de 16-213 van Comb. van Leeuwen die met ruim 57 km/uur naar huis was gevlogen. Vier minuten later pakte de 17-331 van Wim v.d. Bosch de tweede plaats. De gedeelde derde plaats is voor Jan v.d. Bosch en Gré Luk-Vork, hun duiven stonden beiden niet in de uitslagen.

Cheyenne v.d. Bosch