Toerclub Stompwijk

In het kermisweekend vertrokken de 12 mannen van de A1 stilletje, om de kermisexploitanten niet te wekken, vanaf het parkeerterrein met als koffiestopbestemming Boshut ’t Panneland in Vogelenzang. Dat de A1 gezegend is met een hele goede vaste wegcaptain weet iedereen inmiddels wel, maar onze reserve-captain Ronald weet ons ook vaak te verrassen met een onbekend weggetje.
We reden langs de Vliet, richting de Horsten, langs het spoor richting Voorschoten en over de Ventweg van de Papeweg verder richting Wassenaar.

We vervolgden onze weg langs het Valkenburgse Meer en staken de Katwijkseweg over om na 500 m plotseling rechts af te slaan. Hier werden we verrast met een kort maar pittig klimmetje dat velen deed denken aan het Kopje van Bloemendaal. Het is weliswaar veel korter, er staat geen brievenbus(bord) om het einde van de klim aan te geven en het is er veel rustiger met wielrenners, maar velen van ons moesten toch even aan het beroemde Kopje denken. Het werd meteen al gekscherend “Het Kopje van Wassenaar” genoemd. Vrijwel iedereen reageerde ook verbaasd op dit grappige weggetje en ik hoorde vanaf verschillende kanten uit de groep “Hé, hier ben ik nog nooit geweest”. Het resterende deel van de route ging via een voor ons vertrouwde route door de duinen en via De Zilk tot in Vogelenzang. Bij de Boshut konden we heerlijk buiten zitten. Uiteraard ging het gesprek ook over de spannende Ronde van Frankrijk en dat het zo leuk is dat er nog vele kanshebbers op de eindzege zijn. De terugweg verliep langs de Ringvaart, Oud-Ade en Leiderdorp en met net geen 100 km waren we weer in Stompwijk.
Patrick Delanghe

De C1 kermis-tocht.
Het was wel te merken dat het en vakantie, en kermisweekend was. Ik telde zo’n 50 fietsers op de parkeerplaats. Onze groep was met 6 personen, waarvan voor het eerst, denk ik, de mannen de overhand hadden (4-2). Katwijk staat voor ons op de kalender en de route liep via de Kniplaan naar Wassenaar. De captain had er goed de vaart in en hebben sommige moeite hem bij te houden. Bij Meyendel de duinen in en bij de waterplaats wordt een drinkmoment gehouden. Het was toen nog een beetje bewolkt en we hadden meest tegenwind. Na 25 km bereikte we de koffietent waar we toen in de zon op het terras konden zitten, wel achter het glas. Deze tent is favoriet bij ons vanwege het lekkere borreltje die er bij zit. Voor de terugweg naar de Wassenaarseweg en langs het Valkenburgse meer naar de Korte Vliet. Lekker bijtijds arriveren we bij huis om 11.45 uur met bijna 55 km.
Annie van Rijn

De C1 groep.
De belangstelling voor het fietsen was middelmatig. Ik dacht er zo’n 50 geteld te hebben. Wij waren ook maar met zijn 4en, 2 mannen en 2 vrouwen. Voor ons was de koffie gepland bij Theetuin ‘de Sfeerstal’ in Nieuwveen. Via Zoeterwoude naar Alphen langs het spoor, dat rijdt lekker zo voor de wind! Bij de Rijnbrug een slingertje om op de Westkanaalweg te komen. Deze volgend tot aan de brug van Papenveer en kunnen we de koffie al bijna ruiken. Op het terras was het nog niet druk wij waren een van de eerste gasten. Onder de koffie is het genieten van de mooie bloemenpracht. Toen weer op huis aan, via Vriezekoop, Weteringbrug, Oud Ade naar Leiderdorp, de Stierenbrug is nog gesloten vanwege werkzaamheden, dus naar de Rhijnvreugdbrug. Thuis gekomen heb ik er 70 km opzitten, ik kwam er onderweg pas achter dat op de kalender 55 km staat, maar dat moet eigenlijk 65 km zijn. Ondanks de kleine groep was het toch gezellig en iedereen vond het een mooie rit. Moe maar voldaan kon ik tijdens de race van Max en de laatste etappe van de tour lekker bijkomen. Aad Bennis

Aanstaande zondag gaan de A (100 km) en B (80 km) groepen naar ‘s-Gravenzande.  De C1 naar Oud Verlaat en de C2 naar de Roerdomp (55 km.)

C2
Op de kermiszondag van 21 juli vertrok de C2 met 6 fietsers. Twee van hen zijn nog in revalidatie, waarvan een gastrijder van de A3 groep. Op onze agenda stond Paviljoen De Klip in Wassenaar. Via de Kniplaan, Noortheylaan en het snelfietspad naar Het Haagse Bos. Vandaar richting Scheveningen en bij de watertoren fietsten we door de duinen van Mijendel naar onze koffiepauze. Het was best druk in de duinen, dus we gingen lekker achter elkaar fietsen. Met 27 km waren we al vroeg bij de koffietent voor een bakkie voor maar € 1,60! Nog geen prijsverhoging ten opzichte van vorig jaar en dat in Wassenaar! De terug route ging door Wassenaar richting de Horsten naar Leidschendam. We waren om 11.30 uur thuis met 45 km op de teller. Heerlijk op tijd voor de kermis. Dit is het verslag namens Fried.

Zondag 28 juli ging de C2 met 7 fietsers van start naar IJs de Jong in Weteringbrug. Het was goed fietsweer en we reden door Zoeterwoude-dorp naar de Singels van Leiden. Vervolgens via de Haarlemmertrekvaart naar Oegstgeest en Warmond. Vandaar langs de A44 tot aan de Ringvaart en tot slot nog 7 km langs de Ringvaart. Om 10.00 uur kwamen we met 30 km aan bij de koffie van dit gezellige bruine café. De terug route ging via Oude Wetering, Hoogmade en Leiderdorp over de Rhijnvreugdbrug naar het industrieterrein bij Heineken. Via de Weipoort en het Kerkepad, waar we de eerste druppels regen voelden, kwamen we om 12.00 uur met 56 km thuis.
De laatste kilometers fietsten we in de regen, maar gelukkig waren we snel thuis. ’s Avonds de laatste etappe van de Tour de France. Wat een mooie editie was het dit jaar. De Hollanders hebben super goed gepresteerd met een podiumplek voor Steven Kruijswijk. Chapeau!!

Groetjes van Lia de Jong-Zwetsloot