Toerclub Stompwijk

De C1 speculaasjes-tocht
Toen iemand zondag vroeg; naar welke koffietent gaan we? Toen werd er volmondig “naar de speculaasjes” in Nieuwveen geroepen! Een koffietent bij de sluisjes waar we waarschijnlijk al vanaf het begin naar toe gaan. Wij startten met een groep van 11, zoals gebruikelijk vanaf de parkeerplaats waar ik zo’n 50 fietsers telde. Het zonnetje deed al goed zijn best en ik zag menig luchtig hemdje. Via Zoetermeer, Gelderswoudseweg, het Dijkpad naar Benthuizen en de Burgemeester Smitweg. Daar waren ze met asfalteer werkzaamheden bezig en moesten we een stukje lopen langs de kant. Konden we gelijk even een drinkmoment inlassen. Dan naar de Alphense hefbrug, waar er 2 de weg naar huis namen om op tijd te zijn voor een volgende activiteit. We reden verder en namen nu de Oostkanaalweg langs het Aarkanaal. Het hele eind kun je dit volgen tot aan de koffie. Een paar van ons clubje waren het laatste stukje met de groep van Fried aangeklampt, die ook gelijk aankwam. Omdat onze komst aangemeld was kwam de serveerster al snel met de heerlijke koffie en inderdaad het bekende koekje! Onderhand namen we de komende 3-daagse naar Oostvoorne met elkaar door en we moesten vooral de kaarten en het Keezen-spel niet vergeten! Voor de route terug het geijkte paadje naar Bilderdam, Leimuiden en de Herenweg naar Woubrugge en Hoogmade. Het verzoek kwam om via de polder te gaan. Dat werd dus de Groenwegh naar Koudekerk. Daar wees de thermometer 24° aan, maar al fietsend is het goed te doen. Na 65 km. kwamen we langs huis en de klok gaf 12.30u aan. Mooie tijd en weer een mooie tocht achter de rug.
Annie van Rijn

Komend weekend vertrekt er dus weer een groep fietsers voor de jaarlijkse 3-daagse. Met een groep van 16 fietsen we vrijdag naar Oostvoorne, waar we 2 keer overnachten in een B&B. Jaap heeft voor mooie routes gezorgd en we duimen voor goed fietsweer.

C2
Net voordat de captain het fluitsignaal wilde geven startte de A1 groep. Super! De C2 vertrok met 7 fietsers, waarvan 2 dames uit Leidschendam die als gastrijdsters mee wilden fietsen naar Nieuwveen. De route ging via Gelderswoude, de Bent door Hazerswoude heen, waar we de vlaggetjes nog zagen hangen, vanwege het jaarfeest. Richting het Rietveld lieten we de weg opbreking links liggen en fietsten door de Loete en een paar mooie polderwegen met links en rechts volop boomkwekerijen tot dat we aan de Gouwe uitkwamen. Toen naar de hefbrug van Alphen a/d Rijn. Vervolgens langs het Aarkanaal en via diverse dorpjes zoals Papenveer, waar de C groepen weer samensmolten tot aan het Oude Tolhuis aan toe. We kwamen om ca.10.15 uur met 33 km aan bij de koffie. Na een half uurtje gingen wij terug over de Paradijsweg. Via nog enkele polderwegen langs en door Ter Aar kwamen we in Alphen aan de Rijn aan en het Windepad en Dijkslootpad leid je mooi door deze plaats heen. Via de Oude Rijn en de Lagewaard naar Koudekerk aan de Rijn en vervolgens richting de Rijndijk en Groenendijk naar Zoeterwoude. Op de Bommelbrug stonden net als vorig jaar een groep Zoeterwoudse racefietsers elkaar op te wachten. Eigenlijk niet zo’n prettige plek om halt te houden voor de overige weggebruikers. Samen met de A1 groep fietsten wij Stompwijk in en om 12.25 uur was ik thuis met 62 km op de teller. Het was prachtig fietsweer met ’n lekker windje en aan het eind van de ochtend werd het pfffff heet.
Groetjes, Lia de Jong-Zwetsloot

Aanstaande zondag 1 september gaan de A- en B-groepen naar Maasdijk. De thuisblijvers van de C hebben Hazerswoude op de kalender staan. We vertrekken om 8.30u vanaf het Klaverblad.