VrouwActief 10 maart

De VrouwActief avond in maart stond in het teken van een paaswerkstuk. Elly de Waal had, zoals van haar bekend, heel veel materiaal meegenomen naar de Bles.

Na de uitleg van Elly konden we al snel zelf beginnen met het maken van een nestje om de schuimspaan, met het kleien van een ei tot uil en het verven van steel en hartje. Daarna een bedje van mos met veren, kwartelei en takjes waar de uil lekker in kan zitten.

Sommigen hadden er bij aanvang weinig hoop op dat het in één avond klaar zou zijn en dachten aan een nachtje doorwerken. Maar eenmaal bezig viel het alles mee en was iedereen op tijd klaar. Er kon zelfs nog even wat nagepraat worden, terwijl de tafels en vloer weer toonbaar gemaakt werden. Volgens ons heeft iedereen, en wat waren het er veel, het naar haar zin gehad. De uilen konden direct mee naar huis en het leuke is, er was er geen een hetzelfde. Dus in 40 huizen hangen dezelfde lepels, maar allemaal met eigen invulling.

Volgende maand, op 14 april, hebben we eerst de jaarvergadering en daarna komt mijnheer Jan Blokland met een presentatie over zijn reis die hij in 2009 maakte met een groep natuurliefhebbers van Chendu in China naar Lhasa in Tibet. Dit belooft dus een mooie avond te worden.

Bestuur VrouwActief
Ria Luiten