Stompwijk in het wilde westen

Als we aan komen lopen zien we balen met stro, een western zadel en als we naar binnen gaan moeten we door houten klapdeurtjes … de kantine van de Blesruiters is veranderd in een heuse Saloon. Op de ramen hangen Wanted-posters, want er worden 23 cowgirls gezocht … misschien heeft u hen afgelopen vrijdag of zaterdag wel gezien?

Het duurt niet lang voordat de 23 cowgirls zich vrijwillig melden, want zij zijn voor niets of niemand bang. Bepakt en bezakt met luchtbedden, slaapzakken, paardrijspullen en vooral heel veel enthousiasme wordt het Western minikamp gestart.

Als de luchtbedden een plekje hebben gekregen worden er cowboyhoeden versierd. Touwen worden geknoopt en uitgerafeld en ook het paard kan niet achterblijven. Deze krijgt een neckrope. Een kleurrijk koord dat als een ketting om de hals kan. Na het eten krijgen de cowgirls linedance-les van Ria Straathof. Het oefenen op Tiktok werpt zijn vruchten af, want na niet al te lange tijd zit de dans er lekker in. Zodra het donker is wordt het tijd voor een speurtocht. Bewapend met zaklampen worden letters in het dorp gezocht waarmee een woord gemaakt kan worden: WESTERN SALOON. De oversteek langs de koeien levert een spannend moment. Loopt daar nou een stier bij of niet? Na een veilige oversteek bleef het nog tot in de late uurtjes wild in het westen.

De zaterdagochtend begint sportief. De spieren worden opgerekt door het rennen van een springparcours, dus iedereen is gelijk lekker wakker na het korte nachtje. Al snel worden de paarden en pony’s gebracht en deze worden gepimpt voor een fotoshoot. Even het paard of de pony inparkeren tussen wat strobalen, de cowboyhoed op en smile … Een leuke herinnering aan dit wilde weekend. Daarna begint het serieuzere werk: een springparcours en een barrelrace. Heel knap hoe klein en groot door de bak heen scheurt om een snelle tijd te behalen. De dag wordt afgesloten met een M&M-spel en slootje springen. Moe maar voldaan vertrekken de cowgirls weer huiswaarts. Een geweldige afsluiting van de zomervakantie!

Bedankt Blesruiters! Een dikke duim omhoog voor de organisatoren Jeske, Daphne, Iris, Iva, Nora, Karin en Manon. Wat een werk hebben jullie verricht! Grote complimenten!

En een YEEEHAAA voor de 23 gezellige en enthousiaste cowgirls!!

Dorien van Es