Oproep bewoners Dr. V. Noortstraat en Stompwijkseweg i.v.m. snippergroen

Ongeveer een jaar geleden zijn een aantal bewoners, de meeste wonend aan de Dr. van Noortstraat en Stompwijkseweg, door de gemeente aangeschreven in verband met het te koop aanbieden van snippergroen. Naar aanleiding hiervan is er destijds een oproep in de Dorpsketting geplaatst om te kijken of de krachten gebundeld konden worden m.b.t. de communicatie richting de gemeente.

Hierna is er onder andere ook een gesprek geweest met de Adviesraad. De Adviesraad heeft dit op haar beurt aangekaart in een raadsvergadering door een aantal vragen te stellen aan de gemeenteraad. 

Als vervolg hierop heeft de gemeente in januari 2020 een bruikleenovereenkomst gestuurd naar de bewoners die eerder het aanbod kregen het snippergroen te kunnen kopen. Het verzoek van de gemeente was om deze ondertekend terug te sturen.

Een aantal mensen hebben inmiddels zaterdag 12 september jl. opnieuw een brief van de gemeente ontvangen. Het voorstel van de gemeente is nu om de huidige inrichting onder bepaalde voorwaarden te gedogen. Hierbij gaat de gemeente er nog steeds vanuit dat het stuk grond eigendom van de gemeente is. Ondanks dat dit nooit officieel is vastgesteld!

Er wordt gevraagd de brief voor akkoord te tekenen en te retourneren. Maar let op: er staat ook in dat, als de brief niet binnen 4 weken ondertekend is teruggestuurd, de bewoner akkoord is met de inhoud.

Zijn er meer mensen die het nog steeds niet eens zijn met het voorstel van de gemeente en de brief niet voor akkoord willen ondertekenen?

Meld u dan aan via snippergroen@hotmail.com 

Misschien kunnen we met elkaar optrekken en de krachten bundelen.

Zoals bijvoorbeeld allen eenzelfde reactie sturen of de aAdviesraad nogmaals om hulp vragen. 

Een aantal ‘snippergroeneigenaren’ (namen bij de redactie bekend)