Inventarisatie behoefte bewoners met “Snippergroen”

Alweer enige tijd geleden hebben we een oproep geplaatst in de Dorpsketting naar aanleiding van een brief van de gemeente t.a.v. snippergroen. De oproep was om te vragen wie er gezamenlijk wilden optrekken in de communicatie richting de gemeente. Een aantal bewoners hebben hierop gereageerd waarna er brieven vanuit deze bewoners en gemeente over en weer zijn gegaan zonder het gewenste resultaat te bereiken. Sterker nog, de verwarring is alleen maar groter geworden. De gemeente heeft niet alleen deze briefschrijvende bewoners beantwoord, maar ook bewoners die niet gereageerd hadden en in het voortraject al een andere keuze gemaakt hadden. Dit riep vooral bij de laatste groep veel vragen op.

Vorige week heeft Maarten van der Meer, de heer Maarten Drost, aanspreekpunt van de gemeente, gesproken om eens van gedachten te wisselen over het ontstaan van het snippergroen in Stompwijk aan de Dr. van Noortstraat, de communicatie vanuit de gemeente en de hierna ontstane misverstanden en onduidelijkheden. Dit omdat er, ons inziens, vanuit de gemeente is gekozen voor een bepaalde manier van communiceren, wat geen positief gevoel veroorzaakte bij de mensen die aangeschreven werden.

Uit dit gesprek bleek dat er een vorm van miscommunicatie is ontstaan. Met name over de kadastrale gegevens en het gebruik hiervan. De gemeente heeft bijvoorbeeld aangegeven dat zij wel degelijk gebruik maakt van gegevens uit het kadasterregister en dat zij welwillend zijn om de kadastrale grenzen uit te laten zetten door een landmeter, zodat er geen discussie kan zijn over de grenzen. In de brieven sprak de gemeente over een schatting. De gemeente heeft aangegeven om met een aantal afgevaardigden van de bewoners het gesprek aan te willen gaan om een en ander mondeling te verduidelijken. Dit lijkt ons een goed idee en hebben hiermee ingestemd.

Voorafgaand aan dit gesprek willen we graag inventariseren wat de wensen, behoeften en/of standpunten zijn van de bewoners die aangeschreven zijn door de gemeente ten aanzien van snippergroen.

Dit kunnen uiteraard verschillende standpunten/wensen zijn. De inventarisatie is met name bedoeld om aan te kunnen geven bij de gemeente wat nodig is om de communicatie weer open met elkaar te kunnen voeren. En misschien ook om duidelijk te maken dat dit per adres, persoon verschillend kan zijn.

Wij denken dat het voor iedereen, voor zowel de bewoners en de gemeente, fijn is om op een constructieve manier met elkaar het gesprek aan te gaan. En er voor beide partijen een eind komt aan de onduidelijke situatie en vragen die er zijn naar aanleiding van de ontvangen brieven van de gemeente.

We willen u dan vragen om aan te geven of u, als u aangeschreven bent, welke oplossing uw voorkeur heeft en/of welke mening u heeft.

1. Meer info nodig om keuze te maken, zo ja, welke info wenst u?

2. Gedogen; evt. voorwaarden nog te bespreken, zoals bijvoorbeeld; Snippergroen stuk niet ontrui men, maar gebruiken zoals huidige situatie.

3. Verjaring;

4. Koop;

5. Huur;

6. Anders, namelijk…………

Mocht u uw mening willen delen met ons, dan vernemen we dit graag via mailadres:

snippergroen@hotmail.com Mochten er nog vragen zijn neem gerust contact op.

Hartelijke groet,

Maarten van der Meer

Yvonne Groenewegen