Stompwiic

Stompwiic aflevering 20 is klaar om afgeleverd te worden en valt een dezer dagen bij jullie door de bus. Er staan prachtige verhalen in en vanwege ons 5-jarig jubileum zijn er 4 extra pagina’s met foto’s toegevoegd. Een feestje moet gevierd worden dachten wij en wat zijn die 5 jaar omgevlogen. We hebben veel foto’s en zelfs hele boeken mogen ontvangen om in te scannen en we hebben veel verhalen boven water gehaald om met jullie te kunnen delen.

Gastschrijvers met prachtige eigen ervaringen of in ieder geval de ervaring vanuit hun familie. Zo hebben Arie en Jan Oliehoek de geschiedenis van de familie Oliehoek beschreven en wij mogen hiervan mee genieten onder de noemer Zeven Generaties Metselaars. Verdeeld over meerdere uitgaves beginnend met stamvader Paulus vanuit ’s-Gravensande. In deze uitgave staat een mooi verhaal over de families Janson en Overmeer geschreven door Ton van Haaster, een familie die vanuit Duitsland de Rijn is komen afzakken. Frans Jansen heeft een mooie reactie op de vondst van de rokerspijpen van Guus en Marianne Turk verteld over bedevaartsoord Wilsveen waar zich in vroegere tijden wilde taferelen hebben afgespeeld. De trekweg of het jaagpad langs de Vliet wordt beschreven door Aad Janson. Kortom, deze editie is erg divers en er staat voor iedereen wel wat interessants in.

Geniet ervan, lekker buiten in het zonnetje of als er onverwachts toch een keer een stevige bui valt binnen.

Deze maand worden ook de facturen door de bus gedaan en wij vragen jullie om vooral het lidnummer te vermelden bij het overmaken. Mocht je nog geen lid zijn, maar wil je dit wel worden, dan kan dat. Geef je gegevens door bij www.oudstompwijk.nl. Voor € 12,50 binnen Stompwijk ondersteun je ons en krijg je 4x per jaar de Stompwiic door de bus. Voor postbezorging betaal je € 17,50. Ook oudere Stompwiic’s zijn nog te koop, leuk als cadeau voor iemand die alles al heeft. Misschien een idee, het lidmaatschap kun je ook cadeau geven! Veel plezier met het lezen van deze Stompwiic.

Ria Luiten

De aquarel van boerderij Veelust,

Oosteinde 23 is gemaakt door architect J. Verheul