Einde zwemseizoen

Vorige week was Jelsie in Hengelo met als doel om een limiet te zwemmen voor het Europees jeugdkampioenschap. Vrijdag vertrokken we al vroeg in de middag zodat er begin van de avond nog even ingezwommen kon worden.

Ze had op zaterdag en zondag in totaal acht kansen hiervoor door op 4 afstanden te starten. In de ochtend de voorrondes en in de middag de finales.

Vol goede moed en gezonde spanning begon ze zaterdag aan haar favoriete nummer de 50 rug en daarna de 50 vrij. En ook al haalde ze de finales op deze afstanden, bleken de limieten te hoog gegrepen de jaar. Op de zondag stonden dezelfde slagen op het programma maar dan de dubbele afstand. En ook de limieten voor deze afstanden waren nog onbereikbaar.

Deze teleurstelling moest maandag nog wel even worden verwerkt. I.p.v. koffer pakken voor een trainingskamp en een kampioenschap in Rome, moest de focus worden verlegd naar school. Hoewel de meeste vakken succesvol waren afgerond voor dit jaar zou ze één vak doorschuiven naar volgend jaar. Dus dan toch maar even dit vak ook dit jaar afronden.

De trainingen gaan nog even door en dan een paar weken vakantie, om weer op te laden voor het nieuwe seizoen.

Ilona van Ruijven