Baanbreker Zomereditie

Donderdag 26 augustus kun je tussen 21:00 en 22:00 uur op Midvliet FM luisteren naar de laatste Baanbreker Zomereditie.

In dit luchtige programma vol zomerse muziek wordt teruggeblikt op vijf beroepen die in de afgelopen vier jaar in Baanbreker besproken zijn. Naast een korte impressie van het beroep zal ook het favoriete plaatje van het betreffende Interessante Beroepen Persoon te horen zijn.

Donderdag kun je de volgende beroepen en personen verwachten:

•             slager Jean Scholten;

•             fashionmodel Gigi Springer;

•             reumaconsulente Bonita van der Voort;

•             zangdocent Marian Pijnaker;

•             postbode Mavis de Zeeuw.

Jij luistert toch ook weer mee?

Petra Groenestein van ‘Winterstar Talentenjacht on tour’ te gast bij Click Track

Op 1 september kun je weer luisteren naar een muzikale uitzending van Click Track bij Midvliet FM. Click Track is een muziekprogramma waarin de ins & outs van de gehele muziekindustrie worden belicht. Het programma is hiermee dé informatiebron voor elke muzikant.

Door de komst van programma’s als ‘The Voice of Holland’ en ‘Holland’s got Talent’ melden zich steeds meer zangers en zangeressen aan die dromen van een grote toekomst in de muziekindustrie. Naast talent is het dan wel heel belangrijk om vanuit een goede basis toe te werken naar een succesvolle carrière.

‘Click Track’ is een programma van zangeres/zangcoach Marian Pijnaker en in elke uitzending is er veel ruimte voor nieuw talent.

Hoorspel

De inmiddels opgeheven ‘Stichting Luistertoneel’ uit Leidschendam, maakte destijds diverse hoorspelen, gebaseerd op (amateur)toneelstukken. De teksten werden herschreven, opnames werden gemaakt en geluidseffecten werden toegevoegd. Midvliet heeft deze hoorspelen in het verleden uitgezonden. Op verzoek van verschillende luisteraars wordt er af en toe zo’n hoorspel opnieuw uitgezonden. De komende drie zondagen is het in Kakafonie weer genieten voor de vele liefhebbers van een hoorspel.

Op 29 augustus, 5 en 12 september kun je luisteren naar de drie delen van het hoorspel ‘Er valt een traan op de tompoes’, een komedie naar het gelijknamige toneelstuk, geschreven door Annie M.G. Schmidt en tot hoorspel bewerkte door Hennie van Kleef. Regie: Jan Klein.

Het stuk zou gisteren geschreven kunnen zijn. Een ernstig zieke Ben gelooft niet langer in zijn genezing en ontslaat zichzelf uit het ziekenhuis. Hij wil er een einde maken. Zijn vrouw Sofie vindt dat hij terug moet gaan naar zijn arts. Zij laat duidelijk de twee kanten van haar personage zien. Aan de ene kant de zorgzame huisvrouw die het beste met haar doodzieke man voor heeft. Aan de andere kant het ordinair krijsend kreng, dat woedend met tompoezen smijt.

Heleen, de vriendin van Ben, helpt hem met zijn euthanasieplannen en zijn dochter Lennie vindt het alleen maar lastig dat vader ziek is thuisgekomen.

Het eerste bedrijf van dit hoorspel hoor je bij Midvliet op 29 augustus om ongeveer 13:10 uur.

Midvliet FM is in de ether te beluisteren op 107.2 MHz. en DAB+, via Ziggo kanaal 41 (kabelkrant en tv) of kanaal (1)916 (radio), via KPN en XS4All (kanaal 1489 voor de tv en de radio op kanaal 1189), via de website (www.midvliet.nl) en via de Midvliet app voor je tablet of smartphone.