Najaarsconcert Fanfare Juliana

Na maanden van repeteren was het afgelopen zaterdag eindelijk zo ver dat we weer mochten optreden.

Onze flyers en de stukjes in de Dorpsketting hebben hun werk goed gedaan, want het concert was dit keer meer dan goed bezocht. We hebben zelfs de afzetting met de gordijnen weg moeten halen, omdat anders de mensen achterin het niet konden zien.

De eerste helft van het concert speelden we de wat klassiekere stukken. Hierbij werd onze muziek steeds voorafgegaan door een filmpje dat door onze leden zelf in elkaar gezet is. Overigens is de vraag of ieder filmpje de strekking van de titel wel goed genoeg weergaf. Voor de makers was het in ieder geval wel duidelijk.

Na de pauze vervolgden wij het concert. Maar voordat we weer muziek gingen maken werden er eerst een aantal jubilarissen in het zonnetje gezet.
Als eerste werd Thomas Lelieveld naar voren gehaald. Hij is al 70 jaar lid en afgelopen voorjaar heeft hij besloten te stoppen met muziek maken bij de vereniging. Hij kreeg een speldje en oorkonde van de KNMO en we hebben hem gelijk erelid gemaakt. Hierna viel de eer te beurt aan Marianne Turk, zij is al 50 jaar lid van de vereniging en kreeg ook een speldje en oorkonde van de KNMO.

Derde in rij was Yvonne de Groot, met haar 40 jarige lidmaatschap. Haar moeder werd uit het publiek gehaald om het speldje op te komen spelden. Daarnaast kreeg ze ook een oorkonde uiteraard. Last but not least, hadden we nog Tanja van Bohemen die de club al 25 jaar versterkt met haar muzikale, maar bovenal ook creatieve inzet.

Veel dank namens alle leden voor al jullie inzet de afgelopen jaren

Na dit feestelijke intermezzo moesten wij ons weer even concentreren op de laatste paar nummers van de avond. Dit waren de wat meer populaire muziekstukken, met bekende namen als Toto en Gloria Estefan.

Na afloop van het concert kwamen er ook nog een aantal mensen met ons mee om gezellig een drankje te drinken en na te praten in het Dorpspunt. Het was al met al een geslaagde avond.

Mocht u nu vergeten zijn, kerstballen te kopen op deze avond, dan kunt u mailen naar julianastompwijk@gmail.com (dit is wel het juiste mailadres).