Uit de reeks boekbesprekingen

Deze week een boek met een wel heel actuele titel: 

“Gelukkig kunnen we wandelen!

52 weken lang wandeltips en inspiratie”  van Annabel Streets. 

Annabel Streets schrijft romans en non-fictie over vitaal en gezond leven. In haar vrije tijd is zij het liefst aan het wandelen. Ze woont in Engeland.  

Dit boek vol weetjes en informatie voor wandelaars is leuk en goed leesbaar. Ondanks de oorspronkelijke Britse uitgave zijn veel verwijzingen naar Nederlandse websites… 

De lezer krijgt allerlei tips en info over hoe je je kunt voorbereiden op (lange) wandelingen. Hoe kun je de kinderen meenemen? 

De 52 hoofdstukken staan voor de 52 weken in het jaar. Bijvoorbeeld in hoofdstuk/week 1 wordt de kou beschreven en in hoofdstuk/week 3 blue monday. In de zomerweken wordt het wandelen op blote voeten beschreven…

Het laatste bonushoofdstuk gaat over “diepwandelen”; wandelen met aandacht en op zoek naar fractals (een zich herhalend patroon) 

“Wat gebeurt er in je hersenen tijdens het wandelen zodat je je fijn gaat
voelen”? Deze vraag en anderen wordt ook behandeld en onderbouwd met resultaten van serieuze onderzoeken. 

De titel van dit boek is wel héél relevant, en maakt mij nieuwsgierig.

Het boek sluit goed aan bij de wandelingen die velen zijn gaan maken in
coronatijd. Het ons bekende rondje polder lijkt altijd hetzelfde, maar elke keer is het licht of de lucht anders. Andere bloemen bloeien, hoeveel soorten
grassen zijn er wel niet, of kijk eens naar de vogels of de koeien…. elke keer zijn die 3.7km wéér anders. (En je hoofd is leeg!!)

Tijdens de komende weken is de bibliotheek gewoon open, maar u moet wel een mondkapje op. Kom dus gerust een goed boek lenen.

De vrijwilligers van de bieb