Marathon schaatsen

Donderdag t/m zondag werd de Trachitol vierdaagse verreden. In het verleden was dat the Greenery Six met het welbekende spruitjespak. Deze is vervangen door het pillenpak van sponsor Trachitol. Op de vier open ijsbanen konden de wedstrijden worden gehouden, volgens regels voor Covid-19, in Utrecht, Den Haag, Amsterdam en Alkmaar, waar de finale was en de prijsuitreiking. Publiek was volgens voorschriften niet toegestaan, enkel begeleiding van de ploegen dus ook ondergetekende.

De beloften dames en heren reden twee wedstrijden en de dames en heren Topdivisie vier wedstrijden.  Bij de beloften dames was Olin Verhoog uit Zoeterwoude de winnares met twee overwinningen. 2e Werd Laura Lorenzato en 3e Manon Gremmen. Bij de heren beloften won Tjerk de Boer de cup voor Joran Verkerk en Ruud Slagter. Bij de dames top won Elisa Dul 2e werd Paulien Verhaar en 3e Lianne van Loon. Tjilde Bennis reed in dienst van haar kopvrouw Ineke Dedden een prima toernooi. Ze werd 18e. Bij de heren topdivisie won Evert Hoolwerf 4 wedstrijden en won daardoor natuurlijk de cup voor Harm Visser en Sjoerd den Hertog. Christiaan Hoekstra, de voorzitter van de Stompwijkse IJsclub, reed een prima toernooi over de totaal 450 ronden. Hij werd 18e in het klassement.

De wedstrijden worden tussendoor opgepept met premie sprints waar ook een klassement voor wordt gemaakt. De sprints zijn loodzwaar omdat de rijders er 3 ronden of meer mee bezig zijn. Het is in feite telkens de 1500 meter rijden en dat drie keer in de wedstrijd, loodzwaar.

Bij dames beloften won Janne Berkhout 2e Eline van Voorde 3e Laura Lorenzato. Bij heren B won Leon Wenteler ( groenehartsport) 2e Koen de Best en 3e Kees Heemskerk, bij de dames Top won Paulien Verhaar 2e Jessica Merkens 3e Arianne Pruisscher. Bij de heren top won Kevin Hoekstra 2e Ivar Immerzeel 3e Tom den Heijer (Sportchalet Viehhofen).

Volgende wedstrijd a.s. zaterdag 11 december in Deventer voor de Dames Top en Heren top. Start om 19.00 uur voor de dames en heren om 20.15