Marathonschaatsen

Op de Vechtsebanen in Utrecht werd afgelopen zaterdag de 9e wedstrijd om de cup verreden en jawel, met publiek. Als eerste de dames Top van start. Acht rijdsters wisten een ronde voor te pakken waaronder Tjilde Bennis.

Tjilde maakt een uitstekend indruk en doet in de kopgroep haar deel om een ronde voor te pakken. In de eindfase waarin Janneke Elzinga slim met het afsprintende peloton mee ging en met ruime voorsprong aan de laatste 10 ronden begon. Ze bleef weg en won voor Janneke Ensing en Merel Bosma. Tjilde werd 5e de beste uitslag van dit seizoen proficiat!

Bij de heren Top pakten na vele schermutselingen 10 rijders een ronde voor op het uitgedunde peloton. In de sprint om de winst na 125 ronden won Bart Hoolwerf voor zijn oudere broer Evert en Sjoerd den Hertog. De voorzitter van de Stompwijkse ijsclub Christiaan Hoekstra miste slag naar een ronde voor en finishte als 15e. Bij de Beloften was een succes voor het team GroenehartSport. Leon Wenteler uit Pijnacker en in zijn debuut seizoen pakte de winst voor Maikel Stam en Igor Baars. Zes man had een ronde voor op het peloton.

Volgende wedstrijd a.s. zaterdag in Groningen. Start om 17.30 uur Beloften heren, 19.00 uur Top dames, 20.15 uur Top heren en 21.45 Beloften dames. Voor de liefhebbers zie Live stream van de KNSB.