Uit de reeks boekrecensies:

OMA’S SOEP

Dit boek werd aangekondigd met als subtitel “50 heerlijke recepten met een goed verhaal”. 

Af en toe zoek ik op internet naar een leuk recept. Er zijn genoeg blogs en sites om elke dag van het jaar weer iets verrassends op tafel te kunnen zetten.. 

Tijdens die zoektocht zag ik een recept voor pindasoep wat me zeer aansprak. Bij het recept stond dat het uit het boek “Oma’s soep” kwam. 

Toen het bij de bibliotheek werd aangeboden heb ik het meteen gereserveerd! 

Op de achterflap staat;

In “Oma’s soep” delen de leukste oma’s (en enkele opa’s) hun beste recepten en vertellen ze de persoonlijke verhalen die achter hun soepen schuilgaan. Van verwarmde kippensoep en stevige snert tot zomerse courgette-komkommersoep en verfrissende gazpacho.

Ontdek het verhaal achter al deze, soms eeuwig onveranderde en soms júist met de moderne twist, heerlijke recepten! 

Met trucs en tips van alle oma’s zet je gegarandeerd een goede soep op tafel! En zoals het hoort bij oma’s soepen zijn ze niet alleen lekker, maar zitten ze óók nog eens boordevol voedingsstoffen- voor een voedzame maaltijd…. 

Voor de keukenprinsen en prinsessen onder u, is dit boek natuurlijk ook te reserveren.

De vrijwilligers van de Bieb in het Dorpspunt

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

Heeft u een verhaal?

Heeft u ook een recept met een verhaal en wilt u dit delen met ons, neem dan contact op met de redactie@dorpsketting.nl  Misschien is het ook leuk om hier een item voor Midvliet van te maken. Zo’n kookprogramma met verse groenten en bijzondere kruiden, dampende pannen, geuren en natuur een verhaal.

Verder peinzen we over de gedachten te koken voor elkaar. We ontvingen een mail vanuit een organisatie, ook met de naam Oma’s Soep. Hoe toevallig toch een sociale onderneming die eenzame ouderen en jongeren bij elkaar brengt door samen heerlijke soep te koken. Door het organiseren van ouderwets gezellige kookdagen bij lokale buurthuizen waarbij we overgebleven groente van supermarkten uit de buurt gebruiken, gaan we effectief eenzaamheid onder ouderen en voedselverspilling tegen. Daarnaast gaan we ook langs bij ouderen die nog zelfstandig wonen met ‘soep aan huis dagen’. Hierin gaan vrijwilligers met een gratis bakje soep en een kleine verrassing langs bij ouderen en maken ze tijd om gezellig een praatje te maken. Op dit moment helpen wij actief in vrijwel alle studentensteden in Nederland en helpen honderden ouderen per week, maar we hopen dit natuurlijk nog verder uit te breiden. 

Meedenken en-doen: reageer naar redactie@dorpsketting.nl