Fanfare Juliana’s ‘Boekenbal’ op zaterdagavond 11 juni in het Dorpspunt

Onlangs was er het jaarlijkse Boekenbal in Amsterdam. Het Boekenbal is de feestelijke opening van de jaarlijkse Boekenweek. Het Boekenbal heeft ons geïnspireerd voor ons concert op zaterdagavond 11 juni. Binnenkort kunt u dus weer een avondje uit in eigen dorp! U kunt gaan genieten van mooie muziek in het Dorpspunt. Met een gevarieerd muzikaal programma neemt het fanfareorkest u mee in mooie en boeiende verhalen. De muziek die zal worden uitgevoerd is namelijk gebaseerd op boeken.

U heeft zelf vast ook een favoriet boek, stelt u zich dan eens voor welke muziek daarbij zou passen? Nu hebben wij dat net andersom gedaan.

Natuurlijk spreekt de muziek voor zichzelf. De componist had vaak zelf ook een verhaal in gedachten toen hij de muziek componeerde. Maar het mooie van muziek is dat iedereen zijn eigen verhaal kan beleven bij het luisteren naar de muziek, of dat je juist moet denken aan een bestaand verhaal of boek als je naar de muziek luistert. Tijdens het concert combineren we het boek met de muziek. Bij elk muziekstuk wordt een kort stukje voorgelezen uit het bijbehorende boek, waarna het orkest het muziekstuk zal uitvoeren. U zult merken dat u op een andere manier naar de muziek gaat luisteren! Nieuwsgierig geworden? Zet dan zaterdagavond 11 juni in uw agenda.

Kom naar het Dorpspunt en geniet van ons ‘boekenconcert’ en misschien dat daarna wel het ‘boekenbal’ begint aan de bar in het Dorpspunt.


Fanfare Juliana