Kille eerste outdoor van de Blesruitermenners

Afgelopen zondag verreden de Blesruitermenners hun eerste outdoorwedstrijd van dit jaar. Het was kil of beter gezegd koud, gelukkig was het bij de start van de wedstrijd wel droog. Deze eerste wedstrijd werd traditioneel verreden op het terrein van de fam. de Haan aan de Stompwijkseweg en dat lag er prima bij, bovendien had de mencommissie  een mooi parcours uitgezet met 14 poorten waaronder 3 ruim opgezette, marathonachtige hindernissen. Niet alleen op de kegels lagen ballen maar ook op de hindernissen waren op een aantal plaatsen af te rijden elementen geplaatst. Zaak was om het parcours zo snel mogelijk af te leggen en alle ballen te laten liggen, elke afgereden bal betekende strafseconden. Het parcours kon dus met een vlot tempo verreden worden, op een aantal lange lijnen in het parcours kon de eventueel verloren tijd in de hindernissen goed gemaakt worden.

Er werd gestart in groepjes van 4 deelnemers die elk twee keer het parcours mochten rijden. Bij de pony’s enkelspan was Wendy van Sloten de snelste, bij de paarden was dat Kitty Smits- Roeling en was Lindsay niet te kloppen bij de tweespannen.

Op de foto, Wendy de winnaar in het enkelspan in een eerder jaar ook op de wedstrijd bij de fam. de Haan maar onder zichtbaar betere weersomstandigheden. De volledige uitslag kijk op www.blesruiters.nl

Oefen minimarathon Vlietland 26 juni

Naast de ruiters zijn ook de menners actief op de 2e dag van de allerlaatste SGWM die in Vlietland wordt gehouden. Door de bouw van recreatie woningen is het terrein voor de toekomst niet meer beschikbaar. De inschrijvingen (tot op heden) voor deelname aan de minimarathon zijn nog minimaal, dus wie nog mee wil doen geef je op via het inschrijfformulier op de site van www.stichtingeventingzuidholland onder de kop Mennen. Het zou jammer zijn als de menners niet op deze wedstrijd zijn vertegenwoordigd. 

Ab