Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag stonden ondanks de vakantieperiode weer ruim 60 fietsers aan de start. Voor de A-groepen stond met Harmelen weer een mooie verre bestemming op de kalender. De B en C gingen naar De Zilk.

Met dit mooie weer is het ongeduld om te vertrekken soms niet te beheersen, zodat de start wat rommelig verliep. Als nieuwkomer zie je dan ineens allemaal rode shirtjes het Klaverblad op rijden, maar welke groep was nu de jouwe? Eenmaal op de Meerlaan gaat het alle kanten op en dan wil je wel in het goede wiel zitten. Een paar mannen die nog snel switchen en dan rijden we het dorp uit.

De A1 was met 10 man en ging via een zuidelijke route naar het oosten. Na een lange rit kwamen we bij de koffietent waar het nog rustig was. Stilte voor de storm, want we zaten nog niet eens of ook de A2 en A3 arriveerden. Dat betekende even spitsuur voor de bediening. Bij vertrek zorgde dat ook weer voor wat verwarring over de rekening, maar uiteindelijk kwamen we er toch uit.

De terugweg ging zonder omwegen langs de Oude Rijn, zodat we na 110km weer terug in Stompwijk waren.

Arno van Rijn

De C1 groep,

Ondanks dat het nog steeds vakantie is was het aardig druk op de parkeerplaats. Wij vertrokken met Captain Aad en zijn gevolg van 9 dames, naar De Zilk. Het weer was nu perfect, weinig wind, zo weinig dat de windmolens langs de N11 nagenoeg stil stonden en een heerlijk zonnetje!

Het is alweer even geleden dat we naar De Zilk gingen en vaak was het lastig een goede route te vinden die niet te lang was.

We reden door Leiden naar de singels, altijd mooi, en langs het water van de Trekvaart. Via Sassenheim, Warmond naar Lisse. In plaats van tulpen, narcissen en hyacinten stonden er nu velden met dahlia`s en waren mensen in het veld de kleurige gladiolen aan het oogsten. Wat we in het voorjaar niet doen vanwege de drukte, dan vermijden we de weg langs de Keukenhof, nu deden we dat wel, alhoewel…. Nu vond er een Castlefest plaats, een soort folkfestival, wat al georganiseerd wordt sinds 2005 en vele duizenden bezoekers en deelnemers trekt, ook uit het buitenland. We kwamen dan ook verschillende mannen en vrouwen tegen, die geheel in stijl, kleding aan hadden uit de middeleeuwen en verkleed als ‘fantasy’ figuren.

Daarna langs Noordwijkerhout en komen we bij de koffietent De Ruigenhoek aan.

De B groep van Jaap was ook net gearriveerd, toch wel leuk om eigen clubleden aan te treffen bij de koffie-stop. We genoten van de heerlijke koffie en het bijpraten. Voor de terug route ook weer langs Noordwijkerhout en bij Lisse de Leidse Vaart gevolgd. Via Voorhout en Oegstgeest naar Leiden en ook wel bijzonder, door de stad terug, nu de Lange Gracht en het Levendaal zo opgeknapt zijn kun je daar prima fietsen. Alleen die Lammeschansweg blijft een hobbelweg!

Om half 1 waren wij thuis met ruim 60 km. op de teller.

Annie van Rijn