Toerclub Stompwijk

Middenin de hittegolf reed de Toerclub zondag opnieuw een mooie clubrit. Op het programma voor de A en B stond Strand Zomer aan het Meijepad. Misschien wel de koffiestop met de meest toepasselijke naam van het hele seizoen. De A1 vertrok met 13 man en omdat de koffietent redelijk dichtbij is reden we er eerst met een ruime boog omheen. Een mooie route, o.a. langs de Kromme Mijdrecht. Aangekomen bij het strandje aan de Nieuwkoopse Plassen stond de A3 al weer op het punt van vertrekken. Zij hadden vanwege de warmte het rondje wat ingekort. Dat kwam goed uit, want nu konden wij de enige grote tafel met parasol van hen overnemen. Fietsen in de zon gaat nog wel, maar dan wil je tijdens de pauze liever wat schaduw. De A2 ging daarom even later maar binnen zitten. Vanaf het terras hadden we uitzicht over het zandstrandje met wat bomen, waar de eerste zonaanbidders ook arriveerden. Meest moeders met kinderen, maar voor het mooie weer vond ik het nog best rustig daar. Misschien is het niet zo goed bekend, maar met de drukte aan zee lijkt me dit een goed alternatief als je in de buurt woont. De vriendelijke bediening hielp ons snel aan drankjes en appelpunten, met ook nog wat uitleg over de samenstelling van het gebak. Op de terugweg vervolgden we het fietspad tussen de plassen door naar de Meije. Net als op de rest van de route was het er redelijk druk met fietsers. Wel viel me op dat er weinig auto’s op pad waren deze ochtend. Voor ons geen ingekorte route, want na 2x 56 waren we dus na 112km terug in Stompwijk.

Arno van Rijn

De C1 groep,

Het zal vast mede door de warmte gekomen zijn dat er bijzonder weinig fietsers klaar stonden. Ik kwam nu niet eens aan de 55 met tellen! Wij pasten ons schema enigszins aan de temperatuursvoorspellingen aan. Niet naar Maasland maar naar Schipluiden. Scheelt toch wel een stukje en hoopten we voor de ergste hitte weer thuis te zijn. Want dat er in Nederland weer een hittegolf was, vandaag ook weer rond de 30°, hadden we allang in de gaten. Iedereen was er wel zo`n beetje klaar mee en we smachtten naar een buitje. Via een hele mooie route afgewisseld met het volgen van de 11-Dorpentocht pijlen, reden Jan (weer terug van weggeweest) en Aad met ons groepje van 7 richting Nootdorp, Pijnacker, Delfgauw naar Delft. Door het beetje tegenwind uit het oosten was het lekker fietsen. Het ging zo vlot dat we 10 minuten te vroeg waren. De uitbater ging door met zijn werkzaamheden, maar we mochten uiteindelijk wel alvast gaan zitten op het boot-terras. Precies om 10.00 uur kwam hij opnemen wat we wilden drinken. Het is een hele populaire koffietent, want binnen no time zat het hele terras vol met wielrenners. Na de lange koffie pauze vervolgden we de route naar ‘t Woudt, en bij Delft door een park waarna we uitkwamen bij de Vliet. Die volgend tot Leidschendam, Duinwaterpad en zijn de eersten al weer thuis. Het werd nu echt wel drukker op de weg en het zonnetje was behoorlijk aanwezig! Iedereen was blij om rond 12.30u thuis te zijn. De 60 km. rit was mooi en weer de moeite waard.

Annie van Rijn