Veel activiteiten bij Bibliotheek aan de Vliet rond Nederland Leest

De Bibliotheek aan de Vliet organiseert de hele maand november verschillende activiteiten rondom de campagne Nederland Leest. Dit jaar is het thema van Nederland Leest ‘Oud worden, jong blijven’: we worden met z’n allen gemiddeld steeds ouder, maar we blijven ook steeds fitter. Hoe is het om ouder te worden en hoe blijf je fit en vitaal?

Activiteiten
Er zijn verschillende activiteiten. Kijk op de website 

www.bibliotheekaandevliet.nl voor het totale programma. Dit zijn de hoogtepunten van activiteiten die de Bibliotheek organiseert.

Lezing Yvonne Keuls 
Op zondag 6 november van 15:00 tot 17:00 uur treedt Yvonne Keuls op in de bibliotheek in Rijswijk met haar speciale toneelbewerking van ‘Mevrouw mijn moeder’, waarin ze zelf alle rollen vertolkt. ‘Mevrouw mijn moeder’ is een met veel humor geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek waarin generaties met elkaar in gesprek raken en de kunst van het ouder worden tussen de regels te vinden is. Leden van de bibliotheek kunnen voor € 3,50 een kaartje kopen en niet leden voor € 5,00.
Koop jouw kaartje via de website www.bibliotheekaandevliet.nl/yvonnekeuls

Literaire Bingoshow
Op zaterdag 19 november van 13:00 tot 15:00 uur is er in bibliotheek in Voorburg de Literaire Bingoshow. Met behulp van een klassieke bingomolen én de nodige hoeveelheid improvisatietheater wordt jouw kennis van boeken en schrijvers getest. Een speelse variant op de welbekende bingo, inclusief rijk gevulde prijzentafel. Doe je mee?

Meld je gratis aan via de website www.bibliotheekaandevliet.nl/nederlandleest


Blijven lezen met Passend Lezen

Op zaterdag 26 november van 14:00 tot 15:00 uur kunnen mensen met een leesbeperking, zoals slechtziend of dyslexie, samen naar een oplossing zoeken tijdens deze middag.  Meld je gratis aan via de website

www.bibliotheekaandevliet.nl/nederlandleest


Het jaarlijkse cadeau voor leden én bezoekers
Daarnaast krijgen leden en bezoekers tijdens Nederland Leest het boek ‘Mevrouw mijn moeder’ van Yvonne Keuls cadeau. Met dit boek richtte de auteur een liefdevol monument op voor haar ouder wordende moeder. Deze ontroerende roman is een prachtig gesprek tussen moeder en dochter, over een bijzonder verleden en vitaal ouder worden. Lees en praat mee over dit boek in de bibliotheek.

Gratis grote letterboeken in de bibliotheek in het Dorpspunt

De bibliotheek in het Dorpspunt heeft een flink aantal boeken uit de Grote letter bibliotheek gekregen om weg te geven. Bent u geïnteresseerd in een boek waarvoor u geen vergrootglas bij nodig heeft om het te lezen. Kom langs en vraag ernaar.  

Nieuwe collectie    

De vaste bezoekers van de bibliotheek in het Dorpspunt hebben het misschien al gemerkt, maar de er vind weer een wisseling in de collectie plaats. Een aantal boeken is weggehaald en nieuwe boeken zijn er of komen nog. Dacht u alle boeken al gelezen te hebben, dan is er nu weer wat nieuws. Kom langs om te kijken.