Gi-Ga groen in Stompwijk 

Op de Maerten van den Veldeschool in Stompwijk stond tijdens de Kinderboekenweek, die het thema Gi-Ga groen had, afval en recyclen van afval centraal. Dat betekende dat er in alle groepen lessen werden gegeven over de plastic-soup, recyclen en hoe de verwerking van afval gaat. Op vrijdag 14 oktober zijn alle klassen, gewapend met afvalgrijpers in het dorp op zoek gegaan naar zwerfafval. Daarbij werden de kinderen van de groepen 1-3 begeleid door kinderen van de groepen 7 en 8. Ze hebben daarbij (helaas) heel veel zwerfvuil opgehaald.

Aansluitend kwam er op 18 oktober een heuse vuilniswagenwagen van de Avalex het schoolplein (bijna) oprijden. De kinderen van de groepen 1-3 mochten de vuilniswagen van dichtbij bekijken, eromheen lopen en vragen stellen over al die knopjes die erop zitten. Nadat de vuilcontainer, die gevuld was met al het opgehaalde afval van de vrijdag ervoor, geleegd was door een leerling die op de groene knop mocht drukken, konden de kinderen nog in de wagen kijken waar al dat afval nou naar toe ging.  

Tevens stond de talentendag op 19 oktober in het teken van Gi-Ga groen en hebben alle klassen een of meerdere acts opgevoerd waarin het thema (zwerf)afval centraal stond. Dit was een mooie afsluiting van dit zeer actuele thema!