Marathonschaatsen

In het verre Enschede werd in de prachtige IJshal met super ijs de 2e wedstijd om de KNSB cup verreden.

Als eerste van start heren B. Succes voor Team GroeneHartSport met als winnaar Leon Wenteler uit Pijnacker. Hij won nipt van Homme Jan de Groot door zijn schaats naar voren steken. 3e werd Remco Stam. 10 Man pakten een ronde voor waaronder Wabe de Rooij, ook van GroeneHart.

Bij de Dames won natuurlijk Irene Schouten. De olympisch kampioene is iedereen de baas. 2e Werd Ineke Dedden en 3e Maaike Verweij. 15 Dames hadden een ronde voor. Tjilde Bennis haalde haar eerste punten met een 19e plaats. Ze miste net de slag naar een ronde voor.

Bij de Top heren won de Belg Bart Swings. De olympisch kampioen is ongenaakbaar, als een raket gaat hij er vandoor. 15 Man hadden een ronde voor waaronder Tom den Heijer van Sprort ChaletViehhofen. Tom werd 5e.

De volgende wedstrijd is op 5 november in Heerenveen en start om 18.10 uur met dames B. 19.00 uur Dames Top en heren Top om 20.10 uur. Zaterdag 12 november is het peloton op de Haagse Uithof start om 18.10 uur. Dames top om 19.00 uur. Heren Top om 20.15 uur en heren B om 21.30 uur.

Aad de Haas