Marathonschaatsen

Afgelopen zaterdag op de Haagse Uithof was het sponsor van de bedrijven die de schaatsploegen GroeneHartSport en Sportchalet Viehhofen sponseren. Ze nodigen dan hun relaties uit voor een schaatsavond met een hapje en een drankje. Ook de donateurs van GroeneHartSport worden dan uitgenodigd. De rijders zijn na de wedstrijd ook aanwezig zodat belangstellenden een praatje kunnen maken met de mannen van de lange adem. Een succes. Tevens kunnen de aanwezigen de wedstrijd volgen op de voor hun gereserveerde tribune.

Als eerste van start de Dames Beloften. Zonder Irene Schouten krijgen andere rijdsters een kans om de wedstrijd te winnen. Judith Krabbenborg won de wedstrijd door als enige een ronde voor te pakken. 2e Sofie Schilder en 3e Eline van Voorde.

Bij de dames Top won Maaike Verweij de ploeggenoot van Irene Schouten 2e Merel Bosma en 3e Arrinanne Pruisscher. Tilde Bennis finishte als  dertigste. Bij de Top Heren wisten 16 man een ronde voor te pakken met daaronder onze voorzitter van de IJsclub Christaan Hoekstra. Evert Hoolwerf won nipt voor Harm Visser en Luc ter Haar, Hoekstra kwam als 10e over de streep.

Bij de Beloften heren pakten eerst 4 rijders een ronde voor waaronder Wabe de Rooij van Groenehartsport. Later sloten nog 3 rijders bij de 4 aan. In de laatste ronde kwam de Rooij te val terwijl was wegespongen uit de groep van 7. Helaas hij werd 6e. Igor Baas won de geweldige wedstrijd voor Wisse Giendebroek en Mart Nijhoff.

A.s zaterdag is het peloton in Haarlem op ijsbaan De Mient. Start m 17.30 uur voor de heren Beloften. 19.00 uur Dames Top en 20.15 Heren Top.