Meerhorstloop 2023

Na 2 jaar pauze gaan we er weer tegenaan. Stompwijk trekt de hardloopschoenen aan om los te gaan op het inmiddels iets veranderde Meerhorst parcours. Kijken of de corona pauze nieuwe talenten heeft opgeleverd.

We hopen dat we niet tevergeefs een beroep kunnen doen op de vrijwilligers zodat de gastvrije ontvangst als altijd als en warm bad voor een koude loop zal zijn. En dat warme bad zal na afloop beschikbaar zijn mits nieuwe beperkingen geen roet in het eten gooien.

Kortom de 37e Meerhorstloop staat op de agenda. 8 januari staan de hekken van ons sportcomplex wagenwijd open om de lopers te ontvangen.

Door de aanleg van een rotonde en spuisluis is de route iets veranderd. In hoeverre het invloed heeft op de afstanden moeten we nog meten en zullen we binnenkort bekend maken op onze info pagina bij Stompwijk 92.

Vanaf 10 uur staan we klaar om de deelnemers in te schrijven voor de gebruikelijke afstanden en de supporters te ontvangen en natuurlijk te voorzien van de benodigde versterkingen zoals koffie, koek, erwtensoep en andere eet- en drinkwaren.

Om 11:30 wordt er gestart met een jeugdloop over ongeveer 2 km. Hiervoor nodigen wij speciaal de basisschool leerlingen uit al dan niet lid van een sportvereniging, om mee te doen aan “Nederland beweegt”, en te merken hoe leuk samen sporten is.

Vanaf 12:00 uur zijn de ouderen aan de beurt.

Als eerste vertrekt de groep voor 5,6 km. 5 Minuten hierna vertrekken de 10 km lopers en om 12:15 de lange afstandslopers voor 15 km.

Voor de snelste 3 mannen en vrouwen van elke afstand zijn leuke prijzen beschikbaar, maar het gaat toch uiteindelijk om een leuke recreatieloop waar iedere deelnemer een winnaar is. (Met dank aan s.c. Antilope voor de slogan).

Voor nadere informatie en eventueel laatste nieuws verwijs ik graag naar:

www.stompwijk92/evenementen