Marathonschaatsen

Koud was het afgelopen zaterdag op de semi overdekte ijsbaan De Scheg in Deventer. Het vroor nauwelijks, maar de vochtige mist maakte het onaangenaam. Als eerste van start Dames Beloften voor 60 ronden. Niemand wist echt weg te komen. In de massa sprint was Sofie Schilder de snelste voor Yvonne Nauta en Liset Speelman. 

Als 2e groep van start Dames Top voor 80 ronden. Vijf rijdsters wisten een ronde voor te pakken. In de eindsprint was Esther Kiel de beste, nipt voor Roza Blokker en Laura van Ramshorst.

Als 3e groep de Heren Top voor 125 ronden. Onze voorzitter van de ijsclub  Christiaan Hoekstra had pech. Tegen het einde van de wedstrijd ging hij onderuit. Ook zijn maat Tom ging onderuit. Gelukkig beide geen letsel opgelopen. De ploeg van Anema was goed op dreef door de eerste drie plaatsen in de uitslag te verdienen. 8 rijders hadden een ronde voorsprong gepakt. In de geweldige finale was Jordy Haring de snelste voor klasbak Sjoerd den Hertog en Daan Gilling.

Als laatste van start Heren Beloften voor 100 ronden. Een zeer levendige wedstijd waarin Wabe de Rooij van Groene Hart Sport de snelste was in de massa sprint. Hij klopte de klassement leider Igor Baas 3e werd Stan van der Hulst.

Volgende wedstrijden: a.s. vrijdag in Utrecht. Start om 18.10 uur de Dames Beloften om 19.00 uur Dames Top om 20.15 uur Heren Top en om 21.45 uur Heren B.

Vervolgens a.s. zaterdag de 17e december in Breda, Start om 17.30 Heren B om 19.00 uur Dames Top om 20.15 uur Heren Top en om 21.45 uur Dames Beloften.

Aad de Haas