Marathonschaatsen

Afgelopen zaterdag werd in de ijstempel Thialf in Heerenveen de 10e wedstrijd om de KNSB cup verreden. Als eerste van start de Dames Top. 11 rijdsters wisten een ronde voor te pakken echter zonder Irene Schouten. Ze wist er ook niet meer naar toe te rijden. Sinds eind 2019 had ze alle wedstrijden waarin ze deelnam gewonnen.  Wel zaten twee ploeg genoten van haar in de kopgroep. Toch won Ineke Dedden de wedstrijd voor Arianne Pruischer en Maaike Verweij beide ploeg  ploeggenote van Irene. Tjilde Bennis werd keurig 13e. Maaike Verweij leidt het klassement 2e Merel Bosma en 3e Esther Kiel.

Bij de Heren Top pakten 20 man een ronde voor. Daarbij twee man van Sportchalet Viehhofen. Sjoerd den Hertog won nipt de eindsprint voor Harm Visser en Luc ter Haar. Christiaan Hoekstra kwam als 34e over de streep. Den Hertog leidt het klassement, 2e Jeroen Janissen en 3e Luc ter Haar.

Bij de Heren Beloften reden 14 man naar een ronde voor. Daarbij 3 man van GroenehartSport. Nog zelden vertoond. Wabe de Rooij, de kersverse Nederlands Kampioen, won wederom de eindsprint voor Germain Deschamps en Wisse Slendenbroek.

Volgende wedstrijd zaterdag de 14e in Tilburg. Start om 18.10 uur Dames Beloften, om 19.00 Dames Top en om 20.15 uur Heren Top. Deze wedstrijden zijn zogenaamde doorstroom wedstrijden waarin rijders en rijdsters van de beloften groepen bij de Top divisie mogen meerijden.