Stichting Oud Stompwijk

Een nieuw jaar met hopelijk weer veel oude verhalen voor en door Stompwijkers. De allernieuwste uitgave van Stompwiic is aan het eind van het jaar bij de donateurs door de bus gedaan en we hebben al wat leuke reacties mogen ontvangen. Helaas hebben zich ook een aantal donateurs afgemeld, jammer, maar soms moeten er keuzes gemaakt worden en we hopen dat zij ons in ieder geval blijven volgen op de beeldbank www.oudstompwijk.nl of via de nieuwsbrief

https://www.oudstompwijk.info/nieuwsbrief/aanmelden-nieuwsbrief

Het drukken van de boekjes is de laatste jaren een stuk duurder geworden en daarom hebben wij het donateurschap vorig jaar aangepast naar € 15,— in Stompwijk en naar € 25,— buiten Stompwijk. Aan de kwaliteit willen wij niets veranderen en we hopen dat dit gewaardeerd wordt. In aflevering 26 kunnen jullie het verhaal lezen van de thuiskomst van Piet van den Bosch uit Indië waar hij deelgenomen had aan de ‘politionele acties’ , met foto’s uit 1950 van een warm welkom in Stompwijk. Het hele dorp liep uit om hem te begroeten. Verder een uitgebreid verslag over het jubilerende Transportbedrijf De Haas, 60 jaar jong en 40 jaar op het Klaverblad, wat hebben zij veel meegemaakt in al die jaren op de weg en wat is er veel veranderd in die branche. Het feestje is gevierd, maar de verhalen blijven boeien. Met nog wat andere verhalen is het weer een leuke toevoeging bij alle herinneringen aan vroeger. Van de foto op de achterkant van het boekje van de onbekende rietdekker is inmiddels bekend wie het is en hier wordt in de volgende uitgave op ingegaan.

Hebben jullie nog leuke herinneringen, foto’s, bidprentjes of een mooi verhaal, deel het met ons zodat het voor de toekomst bewaard blijft.

Ria Luiten  

Foto van het dorp met drone is gemaakt door Jos de Groot.

default