Jong geleerd is oud gedaan

Afgelopen woensdag mochten de kinderen uit groep 5/6 van de Maerten van den Veldeschool een kijkje nemen op het stembureau in het Dorpspunt. Ze mochten in de praktijk meekijken hoe de stemprocedure verloopt. Dus hoe de namen van alle kiezers zorgvuldig worden gecontroleerd, hoe het grote stembiljet eruit ziet en dat je maar één hokje op het biljet mag inkleuren met het rode potlood (omdat je stembiljet anders ongeldig is). De leerlingen vonden het spannend om te zien dat je de formulieren opgevouwen in een afgesloten stembus moet doen, zodat niemand kan zien wat je hebt gestemd. De leerlingen van groep 5/6 moeten nog zo’n 10 jaar wachten voordat ze zelf mogen stemmen, maar ze waren zeker geïnteresseerd om het nu al te kunnen zien.

Corry van der Eijk, Maerten van den Veldeschool