Jetty’s eettafel

Afgelopen vrijdag stond de eettafel in het teken van Pasen en Italië. Ik heb begrepen dat de bloemen vanuit de Keukenhof alweer richting Rome zijn gegaan om de jaarlijkse toespraak van de Paus op te fleuren inclusief de woorden “Bedankt, voor die bloemen”. Ook de Passie moeten we weer bedanken voor de fleurig boeketjes in de driekleur van Italië en op het laatste moment zijn er nog paastakken gehaald bij de familie Ammerlaan en deze zijn door tante Nelly gesponsord en door het team versierd met eieren.

We mochten nieuwe gezichten begroeten, zij die de eerste stap gezet hebben om na het verlies van hun partner alleen te komen. Dat vergt moed en volgens mij is er voor een warm ontvangst gezorgd. We hadden het maximum aantal gasten aan tafel, dat zijn er 40.

De witlofschuitjes zorgden ervoor dat we ons even in een bootje in de grachten van Venetië konden wanen. Dan de heerlijke lasagne uit onze onmisbare oven. Het smakelijke is dat er ook personen bij zaten die dit gerecht nog nooit gegeten hebben en erg enthousiast waren. Koffie met pindarotsjes met pecannoten, dadels of zelf gebakken cakejes toe. Kortom het was weer een menu om je vingers bij af te likken. En als klap op de vuurpijl voor iedereen een paashaas om mee naar huis te nemen.

We zijn minimaal 10x bedankt, alle hulde voor Jens, die nergens zijn hand voor omdraait. En alles makkelijk lijkt te vinden, maar doe het maar na voor 40 personen. Natuurlijk met zijn charmante assistente Gera die mee heeft gedacht, gekookt en gebakken. De overige medewerkers bedankt voor het snijden, klaar zetten, versieren, ontvangen, serveren en afwassen. Samen waren we weer sterk!

Volgende keer is op vrijdag 28 april, de dag na Koningsdag. Er zal iets oer Hollands gebakken worden door Jan Havik die voor deze gelegenheid de eettafel wil verzorgen. Denkt u, nou dat zou ik ook weleens willen. Heeft u een specialiteit in huis of wilt u Stompwijk kennis laten maken met uw culturele afkomst, meldt u dan aan via Dorpspunt@stompwijk.nl Zo komen we van het spreekwoord af: “Wat de boer niet kent, (vr)eet hij niet” en kunnen er smaakvolle grenzen verlegd worden. Er staat een team klaar om te helpen.

Petra