Inloopochtend

Afgelopen vrijdag was er een inloopochtend in het Dorpspunt. We waren gezellig met zijn tienen. Er was koffie met een speciale vraag zoals: in welke film zou je een rol willen spelen. Ria dacht direct aan Turks Fruit, omdat dat haar eerste film in de bioscoop was. Of hoeveel stappen zet jij per dag? Bewegen is immers altijd goed, weg met die auto en in de benen! Ben je liever rijk en leef je korter? Vragen die Dat gaf stof tot nadenken gaven.

Dit artikel van Emma Jansen 13 apr 2023, uit de Metro van 13 april trouwens ook: Het geheim om langer te leven bestaat en nee, het is niet twee uur wandelen per dag

We willen het bijna allemaal: zo lang mogelijk leven. De een zegt ‘eet een handje noten’ en de ander roept ‘loop twee uur per dag’. Nee, het is nou eenmaal niet altijd even makkelijk om deze tips toe te passen in ons leven.

Uit een onderzoek, gepubliceerd in het Journal of Epidemiology & Community Health, blijkt dat simpelweg sociaal zijn je leven al kan verlengen.

Een kort belletje of een koffieafspraak. Het maakt niks uit, als mensen verlangen we van nature naar sociale interactie. Tijd spenderen met je vrienden, familie of collega’s is erg belangrijk. Het lijkt er zelfs op dat dit ook het geheim van een langer leven kan zijn. Volgens een nieuwe studie kan regelmatige sociale interactie de levensduur van oudere volwassenen verlengen.

Kijkend naar deze grote groep werd met de studie ontdekt dat herhaaldelijke sociale activiteiten gekoppeld zijn aan een aanzienlijk langere levensweg. Bovendien, hoe vaker je het socializen doet, hoe groter de kans om langer te leven.

Dat doet mij deugd dat we  goed bezig zijn geweest. Zeker ook met de spelletjes, er werd rummikub en keezen gespeeld, met winnaars en verliezers.

We zijn allemaal winnaars mits de prijs naar € 4,- gaat voor koffie/thee, boterham en elkaars gezelschap. Hiermee kopen we levensduur!

We hebben trouwens nog ruim 500 vragen te gaan! Volgende keer is op vrijdag 12 mei.     

Petra