Jetty’s Eettafel

Het was alweer de laatste vrijdag van de maand, dus tijd voor Jetty’s eettafel. De tafels zaten allemaal vol, maar liefst 40 mensen hadden zich opgegeven om met elkaar de heerlijke pannenkoeken van Jan Havik te komen eten.

Om 10.00 uur was het team al in het Dorpspunt om de voorbereidingen te treffen. De tafels klaarzetten en gezellig maken met bloemetjes van de Passie, de borden, glazen en bestek neerzetten terwijl in de keuken het eerste beslag in de pannen ging, want er moest maar liefst 10 liter beslag weggewerkt worden. Om half twaalf kwamen de eerste gasten al binnen en werd het snel gezellig. Na een welkomstwoordje en even stilte, gevolgd door een proost op Jetty, kon er gestart worden met het uitserveren van de pannenkoeken.

Er was keuze uit 3 soorten; naturel, spek of ham-kaas en volgens mij hebben de meeste gasten ze allemaal geprobeerd. Aan tafel kon er poedersuiker, siroop of jam op gedaan worden om het nog lekkerder te maken.

Na een heerlijk toetje met boerenjongensijs van de Dames van Akkerlust, aangevuld met echte boerenjongens, slagroom en een oer-hollands vlaggetje, was rond 14.00 uur de afsluiting en ging iedereen weer op huis aan.

Het team was nog wel even bezig met afruimen en opruimen, maar wat was het weer een feestje, deze middag met een Hollands thema i.v.m. Koningsdag de dag ervoor.

(Ex)Bakker Jan ontzettend bedankt, je bent het nog niet verleerd. We hopen nog eens van jouw bakkunsten te kunnen genieten.

Op 12 mei is er op vrijdagochtend een inloop met gezellig samen koffie/thee drinken, een praatje en een spelletje waarna we met elkaar gaan lunchen. Alleen koffie komen drinken is ook prima, maar hoe leuk is het om met elkaar een boterhammetje te eten en even bij te praten. Kom gerust eens langs.

De volgende Jetty’s eettafel staat gepland op vrijdag 26 mei en dan verzorgt kok Ron Verhagen met het team het menu. Wat dat wordt houden we nog even geheim, maar tot nu toe zijn jullie elke keer weer blij verrast aan de enthousiaste reacties te merken.

Namens het Jetty’s eettafelteam, Ria Luiten