Koningsdag 2023

Afgelopen donderdag was het zo ver! Koningsdag 2023 ging van start.

Na een aantal bijeenkomsten van de evenementen commissie ging het dan nu echt van start. De avond ervoor nog wat versieringen opgehangen, ballonnen geblazen, springkussen opgehaald, laatste zaken regelen voor het geluid en de traktaties maken voor de talentenshow. Er komt wat bij kijken voor zo een dag. Vooraf sponsoren regelen, fondsen aanschrijven, vrijwilligers werven, barrooster maken, eten, drinken, tafels, prullenbakken, vlaggenmasten, partytenten, geluid, aan alles moet gedacht worden. Met trots kunnen we zeggen dat de dag geslaagd is!

Vanaf 8.00u waren veel van ons al aanwezig om alle puntjes op de i te zetten, koelwagen halen voor de 60 kratten bier, Alfons die zijn muziek installatie uit gaat stallen, alles op zijn plek en vanaf 9.00u konden de eerste kopjes koffie ingeschonken worden en kwamen de eerste kinderen binnen op hun mooie versierde fietsen. Wat een werk was hier van gemaakt! We hadden een grote groep en reden achter de paard en wagen met daarop Koningin (Maxi-Jona van der Meer) en Koning (Cock v Bohemen). Na afloop kreeg iedereen een vaantje en kon de kleedjesmarkt beginnen. Er waren 23 plekjes en er werd een hoop verkocht en vaak net zo veel weer mee naar huis genomen. Binnen was een springkussen, gratis koffie, thee en limo en natuurlijk lekkere oranje gebakjes! Ook hadden we twee top schminkers (Wendy en Marouska) die vele gezichtjes tot iets moois toverden! De fanfare speelde een aubade en zanggroep J.O.Y. kwam gezellig zingen buiten! We hadden lekker ijs van de Dames van Akkerlust en aan het einde van de ochtend opende ook El haar frietkar om lekker te gaan bakken. We hadden een momentje van rust rond 13.00u en konden klaar gaan maken en opbouwen voor de
Talentenshow!

Deze begon om 14.00u met een warming up vooraf door Eva van Shake it Off, alle kindjes deden enthousiast mee en werden lekker warm gedraaid! We hadden super talenten deze middag namelijk zangeressen, dansers en acrobaten! Iedereen had prijs en ondertussen was de eerste band al aan het klaarzetten in de truck! Namelijk de Leidse band Banda Carumba! Rond 15.30u gingen zij van start en de zon deed de hele middag haar best! Vrolijke klanken en ritmische deuntjes werden er gespeeld. De band Cactus Head nam het van hen over met als gastoptreden onze eigen Cees.

De broodjes kroket vlogen over de toonbank en het bier vloeide rijkelijk, er werd veel gelachen, gekletst en alles bij elkaar is de dag helemaal geslaagd! Deze dag hadden wij niet kunnen doen zonder onze vrijwilligers! Super veel dank allemaal voor de stenen die zijn bijgedragen! Geweldig!  Na afloop opruimen met een hele groep en nog een afsluitdrankje en hapje gedaan met de crew.

We willen de volgende sponsors bedanken voor het mogelijk maken van deze dag:
Van der Krogt Aanneming, Luiten Foods, Ron Verhagen, AvS, Boon’s markt Stompwijk, Van Ravesteyn Fonds, Vlietwensen, Dorpspunt, P. van Leeuwen en de Gamma.


Namens de evenementen commissie, Eva Oliehoek