Afvaldump Klaverblad

Hier een klein verzoekje van een vrijwilliger van Stompwijk ’92. Allereerst wil ik iedereen bedanken voor jullie geregelde trouwe giften van papier en karton. Wekelijks wordt een grote blauwe Renewi papiercontainer gevuld waarvoor heel veel dank namens de vereniging. Maar het kan nog beter!

Helaas moet ik constateren dat een hoop mensen de dozen geheel in de container gooien i.p.v. deze eerst plat te maken. Ook de doos waar platte dozen in zitten mag gewoon plat zodat er zo min mogelijk lucht vervoerd wordt. Dus beter voor het milieu en meer opbrengst voor Stompwijk ’92 omdat dit ook hoge transportkosten scheelt. Hoe voller een container hoe beter.

Vrijwel dagelijks klim ik middels een trapje in de container om hele dozen plat te maken. Dan schrik ik vaak van de hoeveelheid plastic, piepschuim, melk en drinkpakken, zakken huisvuil, verfblikken, bouwafval e.d. die in de containers of er naast gedumpt worden. Dit is niet de bedoeling, hier wordt niemand wijzer van maar hopelijk worden degenen die dit doen wel wijzer!!!

Pas werd er nog een bankstal op klaarlichte dag neergezet terwijl ik even een papierprikrondje in het Klaverblad deed.

Maar afgelopen vrijdagmorgen schrok ik zo erg dat het bij mij de emmer deed overlopen. Zie foto’s, een oogst van anderhalve dag in de containers nu uitgestald op de grond. Dit is toch ongelofelijk! Dagelijks ben ik gemiddeld anderhalf uur bezig om alles plat te maken, al het afval er uit te halen en te sorteren. Nu wil ik niet klagen omdat ik dit vrijwilligersbaantje op mij heb genomen maar jammer dat enkele personen de boel verpesten.

Ik zou het zeer op prijs stellen als u alleen  papier en karton in de containers deponeert en dat het liefst plat gemaakt. Ander afval wordt gewoon bij u thuis opgehaald door Avalex. Eén telefoontje of mailtje en u hebt een afspraak. Kleine moeite en voor iedereen plezierig. Maak er voortaan een gewoonte van om uw huishoudelijk- en bouwafval volgens de regels af te voeren. Dit voorkomt een boete, zo houden we het dorp schoon en kan Stompwijk ’92 ook gewoon ons papier en karton aan een recycle bedrijf blijven leveren. Dit zijn kostbare inkomsten voor onze vereniging.

Ook wil ik nog even kwijt dat ik nog een hoop kleine blauwe Avalex containers langs de weg aangeboden zie worden. Deze mensen zou ik willen vragen dit ook voortaan bij de vereniging te brengen. Stompwijk´92 kan het hard genoeg gebruiken in deze dure tijden. Alvast heel hartelijk dank voor uw medewerking, ook namens Stompwijk ’92.

De maatschappij, dat zijn wij, de maatschappij dat zijn u en ik!

Jos van Santen