Petra

Onderstaand, staat een groot interview met Petra. Zij heeft besloten om te stoppen met de redactionele kant van ons onvolprezen weekblad, de Dorpsketting. Ze heeft nu drie kleinkinderen en zij gaat de maandag besteden aan het oppassen en vooral genieten van deze kleinkinderen. Dat betekent natuurlijk niet dat er geen stukjes van haar hand deze kant opkomen want daarvoor is zij teveel een bezige bij. En rust roest!!

Wij willen Petra in ieder geval van harte bedanken voor haar tomeloze inzet en haar vele goede ideeën.

Eén van onze bestuursleden heeft ook een klein stukje geschreven en wij hopen dat u hier massaal op reageert.

Yvon, redactie Dorpsketting

Petra? De ‘Bezige Bij’ van de Dorpsketting

Vraag je in het dorp aan mensen om je heen hoe zij Petra zouden beschrijven dan komt de naam ‘Bezige Bij’ als snel naar boven drijven. Want wat heeft zij door de jaren heen veel mensen gesproken en geschreven over wat hen bezig hield. Of het nu ging om een huwelijksjubileum, de opening van een zaak of een onderbelicht pareltje in het dorp? Petra wist de juiste woorden te vinden om hier in de Dorpsketting een enthousiast bericht over te schrijven.

Ik denk dat er veel gebeurtenissen zijn die door Petra’s verhalen in de Dorpsketting extra glans hebben gekregen. Zo heb ik dat zelf vorig jaar mogen ervaren toen mijn moeder Cisca van Boheemen- Oosterlaan een koninklijke onderscheiding ontving. Petra was er die dag bij om verslag te doen en maakte niet alleen mooie foto’s van dit bijzondere moment maar schreef erover in de Dorpsketting en interviewde na afloop alle geridderden voor Midvliet TV. Zo werd niet alleen deze dag voor alle betrokkenen bijzonder, er werd ook in de periode erna nog lang van nagenoten want bekenden uit het dorp kwamen in gesprekken hierop terug. Zij hadden erover gelezen in de Dorpsketting en zo ontstond in de weken erna een kettingreactie van positieve momenten. Daar ben ik haar dankbaar voor en dit wilde ik graag in deze speciale ‘Petraketting’ benoemen en haar hiervoor nogmaals bedanken.

Heeft u soms ook zo’n mooie ervaring die u als bedankje terug zou willen geven aan Petra? Dat kan door uw verhaal via een kaartje met haar te delen (Dotterbloem 1) of door even een kaartje af te geven bij de redactie van de Dorpsketting in het Dorpspunt. Uiteraard is een berichtje op de facebook pagina van de Dorpsketting ook van harte welkom. Het zou fijn zijn als velen dit zouden doen om Petra te bedanken voor haar vele jaren van tomeloze inzet voor onze Dorpsketting.

Anja van Boheemen

Bestuurslid Dorpsketting