Geslaagde 1e outdoorwedstrijd Blesruitermenners

Zondag stond de eerste outdoorwedstrijd van dit jaar op het programma van de Blesruitermenners en werd verreden op het mooie terrein/land van de fam. de Haan aan de Stompwijkseweg.

De weersvoorspelling was prachtig maar voor de paarden en pony’s was dik 30 graden toch wel erg pittig. Terecht had de mencommissie de wedstrijd dan ook vroeger laten starten zodat rond 10.00 uur, dus voor de ergste warmte, de laatste deelnemer uit het parcours kon zijn.

Een outdoorwedstrijd of minimarathon bestaat uit een parcours van 12 poorten met twee marathon achtige hindernissen. Het parcours wordt op tijd gereden, uiteraard moeten de ballen op de kegels blijven liggen en de hindernissen in de juiste volgorde worden genomen.

Zaterdag werd het parcours opgebouwd, dat was door de vele vrijwilligers snel gepiept, en konden de deelnemers het parcours verkennen.

Met name bij de marathonhindernissen zijn een aantal rijroutes te kiezen zonder af te wijken van de juiste volgorde. Belangrijk is hierbij b.v. hoe wendbaar is je paard/pony maar vaak kan een langere lijn toch sneller zijn door behoud van snelheid. Goed verkennen met (je groom) en een keuze maken hoe je gaat rijden, is dus heel belangrijk.

De eerste start was zondag om 8.30 uur, er werd gestart in groepjes van 4. Het parcours moest tweemaal afgelegd worden waarbij de snelste tijd geldt voor de uitslag.

Om 10.00 uur kwam de laatste deelnemer over de finish en was iedereen het erover eens, het was voor ‘Mens en Dier’ goed te doen en een zeer geslaagde wedstrijd en uiteraard dank aan de fam de Haan.

Op de foto Kim Slingerland in actie met haar pony Lot.

Voor de uitslag kijk op www.blesruiters.nl

Ab