Toerclub Stompwijk

Op deze zonovergoten zondag staan er 6 mensen van de C1 klaar voor de tocht naar Noordwijk. Onze interim captain (Peter Demeijer) heeft er iets moois van gemaakt, via de Knip naar Wassenaar waar we een stuk Landgoederenroute nemen en naar Wassenaarse Slag rijden. Bij de waterput de eerste drinkpauze om de temperatuur op peil te houden en door de duinen naar Katwijk en door naar Noordwijk.

De fietsen in de schaduw bij de koffiestop maar na 2 koffie komen we tot de ontdekking dat ze staan voor een bordje “Gelieve geen fietsen te plaatsen”. Die hebben we over het hoofd gezien.

De terugtocht gaat via Rijnsburg en Oegstgeest waar we zien dat veiligheid op het fietspad met zoveel mensen heel belangrijk is.

Wij gaan door naar Leiden en worden door de kerkklokken van 12 uur in Zoeterwoude verwelkomd na 55 kilometer en een gezellige ochtend.

Peet, namens ons allemaal bedankt voor de prachtige rit.

Ria

Afgelopen zondag opnieuw een clubtocht bij de Toerclub. Op deze zomerse dag was weer erg warm weer voorspeld. Wellicht dat daarom de animo wat minder groot was. Voor de A en B stond het Theehuis in Cruquius op de kalender en de C zocht verkoeling aan het strand van Noordwijk. Met 9 man van de A1 maakten we ons maar niet te druk over de route. Gewoon de bekende wegen naar de Ringvaart en dan helemaal rond.

Onderweg passeerden we geregeld andere racefietsers die soms ook aanhaakten om even uit de wind te kunnen zitten. Als groep zitten we daar niet altijd op te wachten, zeker als ze zich in de groep mengen. Het voelt toch veiliger als we alleen met clubgenoten rijden. Uiteindelijk kom je dan vanzelf langs de koffiestop, wat niet alleen bij ons een populaire rustplaats is. Op het terras waren al veel tafeltjes bezet, maar wij vonden ook nog een plekje in de schaduw. Inmiddels werd het wel steeds warmer, dus alle bidons werden weer tot de rand gevuld voor de terugweg. Die verliep ook weer via de bekende route en zo waren we na ruim 110km weer terug in Stompwijk. Hoogste tijd voor een verfrissende douche.

Arno van Rijn