Toerclub Stompwijk

Op een winderige zondagmorgen stonden weer vele fietsers deze keer opgesteld voor de tent van Summerland. Onze geblesseerde Patrick kwam even gedag zeggen, maar toen de klok half 9 sloeg moesten we toch echt vertrekken. De A1 vertrok met 13 man en met de wind in de rug ging het in sneltreinvaart richting Haarzuilen. Dat ging wel erg gemakkelijk zo en gelukkig was het veelal rustig op de weg. Na wat omzwervingen door de uitgestrekte polders rond Portengen boog de route alsnog af in zuidelijk richting en kwam het Wapen van Haarzuylen in zicht. Op het bord voor de ingang stond “vanaf 11u”, maar ook om half 11 mochten we al plaats nemen op het terras, zelfs aan de gereserveerde tafeltjes. We werden vlot voorzien van koffie en puntjes, ondertussen genietend van het uitzicht over het grasveld en de karakteristieke oude huisjes er omheen. Na wat puzzelen met de rekening mochten we ook weer vertrekken en maakten ons op voor veel pittige tegenwind op de terugweg. Gelukkig waren er nog sterke mannen die op de heenweg wat krachten hadden gespaard en zo kwamen we na ruim 115km moegestreden weer terug in Stompwijk.

Arno van Rijn

C 1

Met 12 vandaag aan de start om ergens naar toe te fietsen. De vraag was waar naar toe. De bedoeling was oostelijke richting naar de Meije, maar de wind was behoorlijk stevig en vanuit het westen. Tegenwind terug is dan best lastig. Dus na overleg met de captains werd de route verlegd. Via Zoeterwoude en Leiden op het fietspad langs de Oude Rijn naar Alphen. Onderweg werd een tegenstribbelend spatbord nog even vakkundig gedemonteerd. De tocht door het Alphense en Hazerswoudse Rietveld deed ons voor de koffie belanden bij Klein Giethoorn. Altijd goed toeven daar. En onze jarige Zoetermeerse vrienden trakteerden ons op overheerlijke stroopwafels. Vertrek ging via het smalle Kerkvaartpad naar Hazerswoude. Vlak vóór Benthuizen verlieten onze captains onze groep vanwege andere bestemming en gingen we met ons tienen via Zoetermeer terug naar Stompwijk, waar Summerland haar laatste feestdag startte. 50 km op de teller en de klok moest nog 12 slaan.

Lidia van Leeuwen 

Marja en Peter trakteerden tijdens de koffie op heerlijke Markus stroopwafels: een schot in de roos. Nogmaals onze hartelijke dank daarvoor.  

Trees