Jetty’s eettafel

De Griekse middag van Jetty’s eettafel was in één woord geweldig (foverós). Wat een sfeer hing er direct al bij binnenkomst. Ondanks de vakantietijd werden er 37 gasten verwacht, maar al gauw bleek de administratie deze keer niet helemaal top te zijn en kwamen er meer gasten dan gepland. De tafels waren mooi versierd met druivenranken en druivenblad diende als onderzetter voor de glazen. We proostten (Jamas) met een ouzo cocktail om de smaakpapillen te activeren. Chef-kok Gera had het diner samengesteld met ondersteuning van de koks Denise en Jens, die op de donderdagavond al met de voorbereidingen waren begonnen. Het voorgerecht was Keftedakia (gehaktballetjes in tomatensaus) en tzatziki met een pitabroodje. De Griekse salade Choriatiki mocht natuurlijk niet ontbreken met daarbij het hoofdgerecht Giros Taganaki, mals kippenvlees in een roomsaus met ui, paprika, champignons en een vleugje Griekse cognac. De walnotentaart met ijs was een lekkere zoete afsluiting. De uitdrukking “wat de boer niet weet, dat vreet hij niet” gaat voor de gasten van Jetty’s eettafel zeker niet op. Iedereen probeert allerlei vaak voor hen vreemde gerechten gewoon uit en het is zelfs zo dat er heel positief op gereageerd wordt. Dat is het leuke van deze vrijdagmiddag, diverse koks met diverse uitgangspunten, diverse landen die aan bod komen en met elkaar tijdens een gezellig praatje met een leuk achtergrondmuziekje, lekker eten.

Een enthousiast team zorgt ervoor dat het eten uitgeserveerd wordt en alles weer netjes opgeruimd wordt. De borden konden na afloop helaas niet stuk gegooid worden zoals de Griekse traditie wil en ook de sirtaki hebben we niet gedanst. Maar het record van 42 gasten zorgde er wel voor dat de pannen deze keer echt leeg waren.

De volgende Jetty’s eettafel is op vrijdag 25 augustus. Wie er kookt en wat er op het menu staat is nu nog niet bekend. Maar de locatie wel en dat is in het Dorpspunt. Opgeven kan via mail dorpspunt@stompwijk.nl

Namens het team van Jetty’s eettafel, Ria Luiten