Petra bakt

Wie kent haar niet? Onze eigen Petra, geboren en getogen in Stompwijk, ruim een halve eeuw redactielid van De Dorpsketting ge, altijd bezig of onderweg. Razende reporter en cameravrouw bij Midvliet. Getrouwd met Leo, moeder van 2 dochters en oma van 3 schatten van kleinkinderen.

Op een gezellig feestje mag bij Petra deze overheerlijke appelkruimeltaart niet ontbreken. Graag deelt zij met ons dit makkelijke en overheerlijke recept dat ze ooit van haar lieve zus Emmy heeft gekregen. Gegarandeerd een succes.

Appelkruimeltaart met havermout álà Petra Oliehoek-van Es

Nodig voor het deeg:

500 gram zelfrijzend bakmeel

500 gram bruine basterdsuiker

400 gram roomboter

250 gram havermout

Nodig voor de vulling:

8 of 9 appels een beetje zuur, zelf gebruik ik Goudrenetten of Elstar

Rozijnen, tja 200 gram? Wel even weken in warm water

Citroensap van een citroen

Kaneel

Deeg: Roomboter smelten in een pannetje. Bakmeel, basterdsuiker, havermout en de gesmolten boter erbij doen. Met deeghaken of je handen door elkaar mengen.

Vulling: Appels schillen, in stukjes snijden en citroensap doormengen. Rozijnen erbij en wat kaneel.

Helft van het deegmengsel aandrukken op ovenbakplaat (eventueel bakpapier op deze plaat leggen, scheelt een hoop schoonmaakwerk). Dan de vulling erop. Dan tweede deel van het deeg er overheen strooien. Let op dat met name de rozijnen onder het deeg liggen, deze worden anders zwart bij het bakken.

Oven op 170 graden en de taart ongeveer een uur in het midden van de oven bakken.

Je kunt ‘m warm en/of koud eten. Hij smaakt op elke temperatuur heerlijk!