Landlevenfair

Na de succesvolle Landlevenfai, waar we leuke reacties gekregen hebben op de oude winkeltjes van weleer, zijn we daarna direct aan de slag gegaan voor de nieuwe editie van Stompwiic. Met goed resultaat is nummer 29 deze week bij de drukker afgehaald en wordt a.s. week bij jullie afgeleverd via de post of door postbode Ton in Stompwijk, postbode Cees in Leidschendam en Gerard of Aad in Zoeterwoude.

Het is een divers nummer geworden met een aantal gastschrijvers, waar wij altijd heel blij van worden want dat zijn vaak toch persoonlijke ervaringen die zij op papier zetten. Uiteraard kunnen en willen wij jullie verhaal opschrijven of in ieder geval meehelpen om het te kunnen plaatsen in het boekje. We hopen dat jullie genieten van de verhalen en het een inspiratiebron is om eens de pen op te pakken.

Lid worden kun je ook nog steeds, à € 15,= ondersteun je STOS en krijg je 4x per jaar de Stompwiic. Een abonnement cadeau geven is ook een optie.

Jan v.d. Sman had afgelopen weekend een expositie op de Nieuwkoopseweg in Nootdorp in het kader van 30 jaar de Verbeelding. Uiteraard even wezen kijken en ik trof buiten de prachtige foto’s o.a. pentekeningen aan van diverse Stompwijkse boerderijen en huizen, waaronder een aantal van de winkeltjes. Wat is hij toch een vakman met de pen en het fototoestel, hij kijkt en ziet het en maakt  of schiet het!

Volgend jaar op de Landlevenfair kunnen jullie het allemaal bewonderen, nu plaats ik bij dit artikel over Oud Stompwijk een aantal van zijn pentekeningen betreffende de winkels als eerbetoon aan hem en als herinnering aan deze unieke winkeltjes.

Stichting Oud Stompwijk,

Ria Luiten