Wethouder Astrid van Eekelen zet Blesruitermensters Lindsay en Purdy in de bloemen

Resultaten van de Mensport zul je niet snel op de voorpagina van de Telegraaf zien staan. Toch was het de Gemeente niet ontgaan dat de menleden Lindsay Landman en Purdy van der Salm van de Blesruiters uit ons kleine Dorp Stompwijk, op de Nederlandse kampioenschappen Mennen bovenmatig hadden gepresteerd. Reden dus om beiden op het gemeentehuis te ontbieden om hen in het zonnetje te zetten.

Woensdag 20 september was het zo ver en had wethouder Astrid van Eekelen een uurtje vrij gemaakt om  hen uitgebreid, over de behaalde resultaten te laten vertellen. Uiteraard was Henry, de vader van Lindsay, ook van de partij als vaste groom van Lindsay, een twee-éénheid. Hij van wezenlijk belang geweest bij het behaalde resultaat, ook hij heeft een gouden plak gekregen.

Na de koffie was er volop gelegenheid om de prijswinnaars met onze wedhouder uitgebreid in beeld vast te leggen, het mooie gemeentehuis in Leidschendam (architect Alexander Kropholler) is daar een unieke plek voor.

Overigens werd door het Dartmoor stamboek (ponyras waar Lindsay mee rijdt) onlangs een landelijke keuring dag georganiseerd in Laag Soeren. De organisatie had als attractie de Duitse tweespan kampioen (Dartmoor) uitgenodigd om een tweekamp aan te gaan in de Dressuur tegen Lindsay.

Wat Lindsay glansrijk won.

Het was een leuke bijeenkomst, Ab