Hallo Hallo Hallo! Ik ben Puk! En wie ben jij?

Met dit liedje zijn we de eerste weken op het Peuterpunt de ochtend gestart.

Op deze manier hebben we kennis gemaakt met de nieuwe kinderen die na de zomervakantie bij ons zijn begonnen.

Na het zingen gingen we alle hoeken (her)ontdekken. Er is zoveel materiaal om mee te spelen en van te leren. Daarna werd alles weer keurig opgeruimd op de juiste plek, super goed van alle peuters!

Na een korte wenperiode zijn we gestart met thema: Dit ben ik en mijn familie.

We maakte een zelfportret. We keken in de spiegel en op papier hebben we onszelf nagetekend, goed kijken of we alles hebben getekend hoor!

“Dit zijn wangen en dit is mijn kin, dit is mijn mond met tanden erin. Dit zijn mijn oren, mijn ogen, mijn haar, nu nog mijn neus en dan ben ik klaar!”

We hebben geoefend met:

IK, JIJ, DE BROER, ZUS, DE BABY, PAPA, MAMA, HET HUISDIER, THUIS.

In de poppenhoek hebben we alles kunnen doen wat we thuis ook doen; de was, in bad, koken met groente en fruit, boodschappen doen, samen aan tafel eten en gezellig kletsen.

De treinbaan reed langs verschillende stations; je kon naar OPA en OMA maar ook op visite bij je OOM en TANTE.

In de leeshoek hebben we het verhaal van Ole gelezen, Ole wilde graag zijn popje hebben.

Van MagneticTiles kun je super grote huizen bouwen, hoge flats of boerderijen met een weiland erbij. De keuze was groot, net als de fantasie van de kinderen!

Nu gaan we genieten van herfstvakantie! 

En na de herfstvakantie gaan we op zoek naar kabouters bij het Peuterpunt. Want de temperaturen zijn dan misschien nog heerlijk, de herfst komt er toch echt aan! En jullie weten wat er dan gebeurt; niet alleen spinnen maar ook de kabouters zoeken binnen een schuilplek! Komen jullie helpen zoeken naar de kabouter deurtjes?

Tot snel!

Liefs Ellen, Melissa en Sharonna