Marathonschaatsen

A.s. zaterdag 22 oktober start het nieuwe seizoen voor de mannen en vrouwen van de lange adem.

Het team GroeneHartSport is helaas, na 17 jaar als B team , niet aanwezig in het peloton. Na vorig seizoen is het niet gelukt om nieuwe jonge rijders te vinden die het team wilden versterken. Deze winter wordt stevig gezocht naar jong talent om volgend seizoen weer mee te doen aan de competitie.

Wel staat het team SportchaletViehhofen bij de topdivisie voor het derde seizoen aan de start. Dit team opereert onder de vlag van GroeneHartSport.

De voorzitter van de Stompwijkse Ijsclub Christiaan Hoekstra is weer opgenomen in het team als een van de kopmannen. De eerste wedstrijd is a.s. zaterdag niet op de Jaap Eden baan in Amsterdam  zoals gebruikelijk  maar op de ijsbaan Gardingen in Groningen. Start is om 17.30 uur voor de Beloften heren, dan de Top dames en om 20.15 uur Top divisie heren.

Reserveer in uw agenda: 4 november is het peloton op Haagse Uithof met natuurlijk onze voorzitter. Het zou leuk zijn als alle leden, donateurs en andere schaatsliefhebbers  daar aanwezig te zien om te genieten van deze prachtige sport.

Aad de Haas