Marathonschaatsen

Op het ijs van Sportcentrum Kardingen in Groningen was zaterdag de aftrap van het nieuwe seizoen voor de marathonschaatsers. Altijd koud in de Groningse IJshal, maar de wedstrijden waren echt de moeite waard om de kou met plezier te trotseren.

Als eerste van start Heren Beloften over 100 ronden. In deze categorie worden de talenten geselecteerd voor hun verdere schaatscarrière. Wissen Slendenbroek won voor Daan Berkhout en Joost de Jong.

Bij de dames gaf wereld topper Irene Schouten schaatsles. Samen met ploeggenoot Marieke Groenewold pakten ze een ronde voor. Marieke kreeg fiat van de meesteres en won. Tjilde Bennis was goed bezig ook zij probeerde bij de twee koplopers te komen helaas lukte dat niet, Tjilde finishte als 11e.

Bij de Heren Topdivisie pakten 19 man een ronde voor, waaronder de Belg Bart Swings. Wereldkampioen bij de Massstart. Harm Visser van de Jumbo ploeg won nipt voor Swings en Bart Hoolwerf ook een bekende van de Massstart. Team SportChaletViehhofen was nog niet op orde. Slechts 1 rijder wist de wedstrijd uit te rijden in het gehalveerde peloton.

Volgende wedstrijd a.s. zaterdag in Utrecht. Start om 17.30 met de Dames Beloften, daarna de Dames, 2015 uur Heren Top en als laatste Beloften Heren.