Marathonschaatsen

Mooie wedstrijden op Thialf maar ook op de Vechtse banen afgelopen zaterdag in Utrecht voor de 2e wedstrijd om de KNSB cup.

Als eerste van start Beloften Heren. En levendige wedstrijd met telkens uitvallen om een ronde voor te pakken hetgeen niemand lukte. Jorian ten Cate was de snelste in de hectische eindsprint om de overwinning. 2e Wisse Slendebroek en Sipke Sijtsema 3e.

Bij de Dames Top pakten 10 rijdsters een ronde voor onder leiding van de meesteres Irene Schouten. Ook Tjilde Bennis ging met Irene mee naar een ronde voor. Uiteraard won Irene Schouten de wedstrijd, 2e Elsemieke van Maren en 3e Eline Jansen en 4e Tjilde Bennis.  Ze rijdt heel goed mee met de top van het peloton en rijdt ook als het nodig is een gat dicht naar de koplopers. Is dit jaar haar doorbraak.

Bij de Top Heren pakten 15 man een ronde voor. Het was een hectische wedstrijd er gebeurde van alles. Een aantal rijders met een ronde voor konden de tempo wisselingen niet verwerken en leverde de ronde voor weer in. Anderen slaagden er juist in om een ronde voor te pakken. Daan Gelling ook een pupil van Jillert Anema won nipt voor Ronald Kruijer en Casper de Gier.

Volgende wedstrijd a.s. zaterdag in Thialf Herenveen. Start om 17.30 uur Beloften Dames, 19.00 uur Top Dames en 20.15 uur Top Heren.

Zaterdag 11 november is het peloton in op de Haagse Uithof.

Aad de Haas