Marathonschaatsen

Afgelopen zaterdag in de schaats Tempel Thialf in Heerenveen werd de 3e wedstrijd om de KNSB cup  verreden.

Als eerste van start Dames Beloften. Een groot succes voor de KNSB om vorig jaar een Beloften Dames competitie op te zetten. Maar liefst 105 rijdsters staan op de startlijst. Zaterdag reden er 90 mee in de B wedstrijd en 15 rijdsters reden bij de Top Dames. Dit zijn zo genaamde doorstroom wedstrijden. Van de 90 kwamen er 63 over de finisch.1e werd Jet Fransen gevolgd door Maaike Koelewijn en Anne Marit Sybrandt.

Bij de Dames Top pakten drie rijdsters een ronde voor. Natuurlijk won Irene Schouten gevolgd door Marijke Groenwoud en Kin Talsma. Tjilde Bennis werd 10e. Ze kon net niet aansluiten bij de drie koplopers die een ronde pakten. Er wordt door de ploegen van de koplopers ook niet voluit gereden en dan wordt heel moeilijk om nog bij de koplopers aan te sluiten.

Bij de Heren Top werd het een slopende wedstrijd. Na veel tumult en uitloop pogingen pakten 19 man een ronde voor. Harm Visser won onder toezicht van Jumbo baas Jack Orie, nipt voor Luc ter Haar en 3e Sjoerd den Hertog.

Volgende wedstrijd a.s. zaterdag op de Haagse Uithof met een vol programma van vier wedstrijden. Start om 18.00 uur met de Dames Beloften, 19.00 uur Dames Top, 20.15 uur Heren Top en laatste Beloften Heren om 21.45 uur. Kom het meemaken.

Aad de Haas