Marathonschaatsen

Afgelopen zaterdag was het peloton op de ijsbaan in Hoorn om te strijden om de Sjoerd Huisman Bokaal. Hiermede wordt Sjoerd herdacht. Sjoerd is op jonge leeftijd plotseling overleden door een fatale hartstilstand.

Als eerste van start de Hheren B. Wisse Slendebroek,de leider in het klassement had als enige  een ronde voor.  Dat bewijst zijn klasse. 2e de Fransman Giovanmi Trebanta en 3e Jesse Vollaard. Voorwaar een leuke wedstrijd, er wordt geknokt om de zege.

Als 2e de Dames Top. Een beetje saaie wedstrijd, wellicht veroorzaakt door het aangeslagen ijs door al vocht dat in de lucht zit. Esther Kiel was de snelste in de massa sprint voor Elsemieke van Maren en Maaike Verweij. Tjilde Bennis werd 14e.

Bij de Heren Top was het peloton gedecimeerd door de omstandigheden. Voor de flyers was het ijs te zwaar. Niemand kwam echt weg. In de massa sprint was de Belg Bart Swings de snelste voor Harm Visser en Luc ter Haar. Gaan de buitenlanders de marathon beheersen?

Bij de Dames Beloften werd Gioya Lancee de winnares voor Nikki Noordergraaf en 3e Anne Marit Sybrandi.

Volgende wedstrijd: zaterdag 9 december op de ijsbaan in Deventer. Start om 18.00 uur Dames B, 19.00 uur Dames Top, 20.15 uur Heren Top en 21.45 uur Heren B.

Aad de Haas