Marathonschaatsen

Zaterdag reden we in de stromende regen naar Deventer voor de 7e wedstrijd, seizoen 23/24, van de mannen met de lange adem.

Als eerste van start Dames B. Jet Fransen was de snelste in de massasprint om de overwinning. 2e Elma Cox en 3e Carla Ketellapper-Zielman. Deze rijdster heeft het schaatsen weer opgepakt na de gezinsuitbreidingen. Carla was in het verleden een Topper bij de Dames Top.

Als 2e van start Dames Top. Niemand wist bij gebrek aan de Toppers (deze reden de World Cup wedstrijden in Polen) weg te komen. In de peloton sprint was Ineke Dedden de snelste, gevolgd door Maaike Verweij en Iris van der Stelt.

Bij de Heren Top ging gelijk na de start de beuk  erin. Telkens werd er aangevallen met als gevolg dat slechts 17 man van de 50 de eind streep haalden. Een ware slijtageslag. Harm Visser was wederom de snelste voor Christiaan Haasjes en Sjoerd den Hertog.

Als laatste Heren B. Daar pakten slechts 2 man een ronde voor met natuurlijk Wisse Slendebroek en Bram Kras. Wisse won en derde Chris Berkhout.

Volgende wedstrijd a.s. zaterdag de 16e op de ijsbaan in Breda. Start om 18.00 uur Heren B, 19.00 Dames Top en 20.15 uur Heren Top.

Aad de Haas