VrouwActief …..januari februari

Ondanks dat er behoorlijk wat afmeldingen waren wegens verkoudheid enerzijds (beterschap allemaal) en er een aantal heerlijk op vakantie waren (veel plezier voor deze leden), werd de avond van Samen Gezond Zoeterwoude goed bezocht. Een zaal vol, dat hadden we niet verwacht. Het zou voor iedereen wel goed zijn om even een zonnetje te zien en vorige week werden we op onze wenken bediend, het was prachtig (schaats) weer om buiten activiteiten te ondernemen.

Evelyn van Kessel en Connie van der Post zijn beide enthousiaste vertellers en vullen elkaar prima aan, Evelyn is verbinder tussen gemeentes en woningcoöperaties en Connie is werkzaam als homeopathisch arts. We moesten direct gaan staan en een aantal vragen beantwoorden over hoe we naar het Dorpspunt gekomen waren. We hebben leden die in Zoeterwoude en in Leidschendam wonen en met zulk koud donker weer ga je natuurlijk met de auto, maar er waren ook vrouwen op de fiets of lopend naar het Dorpspunt gekomen, zij gingen als laatsten zitten. Evelyn en Connie hebben in een aantal jaar al een heel groot netwerk om zich heen verzameld en vormen samen met Peter Kortekaas het kernteam. Er is een groep verbinders uit alle lagen van de Zoeterwoudse en Stompwijkse gemeenschap (de huisartsenpraktijk) en dat maakt het effect zo groot. In Stompwijk is dit netwerk denk ik lastiger te realiseren omdat wij bij Leidschendam-Voorburg horen, maar wie weet. We moesten ook nog een spinnenweb invullen over hoe we ons op de diverse vlakken van het leven voelen en daarna in overleg met de buurvrouw(en). De Stompwijk Actief vrouwen zitten over het algemeen goed in hun vel bleek, het is een momentopname natuurlijk.

Al met al een leerzame avond op een leuke spontane manier gebracht, bedankt Evelyn en Connie voor jullie informatie.

Volgende maand, 13 februari, dit is en dat bleek ons afgelopen week pas de laatste dinsdag van het Carnaval. Waarschijnlijk zijn er dan toch wat vrouwen die gaan feestvieren bij de Carnavalsmiddag voor ouderen en s’ avonds naar de Slotavond gaan. Bij ons staat Maria van Rijn op het programma met heerlijke hapjes en die gaan we zelf maken. Omdat hiervoor ingekocht moet worden willen we wel graag weten op hoeveel vrouwen we kunnen rekenen, zodat er geen verspilling is. Geef je dus op via de mail (ria.luiten6@gmail.com) voor 4 februari.

Namens bestuur VrouwActief, Ria