Jetty’s eettafel

Op zondag 4 februari was er een Jetty’s eettafel High Tea in combinatie met het Fanfare concert vanwege het afscheid van dirigent Richard Vrijhoef. Een mooie combinatie met veel enthousiaste gasten. Hierdoor is het schema wel enigszins aangepast en wordt de eerstvolgende Jetty’s eettafel op vrijdag 1 maart gehouden. Denise kookt met hulp van Gera en Jens. Er is gekozen voor een wortelmenu, zowel verwerkt in het voorafje (wortelcarpaccio met sinaasappel), het hoofdgerecht (nog even geheim voor jullie, maar heerlijk volgens mij) en zelfs in het nagerecht( wortelcake met ijs). Wortelen zijn een eerlijke gezonde groente met heel veel mogelijkheden dus. Ze zeggen altijd dat wortels eten goed is voor de gezondheid en speciaal voor de ogen door de hoeveelheid pro-vitamine  A. Maar ze zijn vooral erg lekker, zowel rauw als gekookt.

Nooit geweten, maar een leuk weetje dat ik jullie niet wil onthouden; Het geven van wortelen is een aloude traditie. Mensen deden elkaar vroeger op de kortste dag van het jaar, midwinter dus, een wortel cadeau, als symbool voor de natuurcyclus. De wortel wordt geassocieerd met vruchtbaarheid en groei. Tegenwoordig wordt er op sommige plaatsen in Nederland nog door buren een mooi versierde wortel aan elkaar cadeau gegeven als teken van vriendschap en verbondenheid. Een symbolische handeling die gemeenschapsgevoel en goede wil bevorderd. (Bron Wikipedia) Nu dat is juist wat Jetty’s eettafel wil bevorderen, het gemeenschapsgevoel door met elkaar aan tafel te gaan en je eens lekker te laten verwennen door een groep enthousiaste vrijwilligers. Opgeven kan vanaf nu via de Ouderensoos of de mail dorpspunt@stompwijk.nl.

De eerstvolgende Jetty’s eettafel hierna is op Goede Vrijdag 29 maart.  

Ria Luiten